De illegale boomhutten in het natuurreservaat Molenbeekvallei in Erps-Kwerps werden inmiddels afgebroken.
Vertommen De illegale boomhutten in het natuurreservaat Molenbeekvallei in Erps-Kwerps werden inmiddels afgebroken.

Bouwers breken illegale boomhutten zelf af na oproep Natuurpunt

De twee illegale boomhutten in het erkende natuurreservaat Molenbeekvallei in Erps-Kwerps die Natuurpunt op hoge kosten dreigden te jagen, werden recent afgebroken door de bouwers ervan. De constructies moesten op bevel van het Departement Omgeving afgebroken worden.

Het Departement Omgeving van de Vlaamse regering liet in oktober vorig jaar weten dat de twee illegale boomhutten in het erkende natuurreservaat Molenbeekvallei in Erps-Kwerps afgebroken moesten worden omdat ze illegaal in het natuurgebied gebouwd werden. Aangezien niet geweten was wie de hutten – die ondertussen al van ramen en deuren voorzien waren – bouwde, zou Natuurpunt als eigenaar van het gebied moeten instaan voor de afbraak. Werken die de vereniging met een hele hoop onverwachte kosten en een pak extra werk zouden opzadelen. En dus werd in oktober een oproep gelanceerd in de hoop de bouwers van de hutten te vinden.

“Uiteindelijk maakten ze zich vrij snel kenbaar”, vertelt Pieter Moysons, die al enkele jaren als vrijwilliger van Natuurpunt het natuurgebied in Erps-Kwerps beheert. “Ze hebben de boomhutten zelfs op korte termijn afgebroken. Blijkbaar hadden ze er ook het nodige materiaal voor. Daardoor ontlopen we zelf een pak kosten voor de afbraakwerken.”

Of de bouwers niet wisten of ze voor de bouw van dergelijke boomhutten een aanvraag moesten indienen, is niet duidelijk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer