Chris Taes kreeg de titel van ereburgemeester. Hij stond 18 jaar lang aan het hoofd van de gemeente Kortenberg.
Vertommen Chris Taes kreeg de titel van ereburgemeester. Hij stond 18 jaar lang aan het hoofd van de gemeente Kortenberg.

Chris Taes mag zich voortaan ereburgemeester noemen

Chris Taes, die in totaal 18 jaar burgemeester was van Kortenberg en eind vorig jaar de sjerp doorgaf aan partijgenote Alexandra Thienpont (CD&V), mag zich voortaan ereburgemeester van Kortenberg noemen.

Het was Taes zelf die de aanvraag indiende, waarna het ereburgemeesterschap bij ministerieel besluit aanvaard werd. “Het is een titel die hij absoluut verdient”, zegt huidig burgemeester Alexandra Thienpont. “Niet alleen omdat hij achttien jaar lang aan het hoofd van onze gemeente stond, maar vooral omdat hij dat uitstekend gedaan heeft. Dankzij Chris Taes bereikten we de voorbije jaren meermaals een consensus in dossiers waarbij de ideeën van de verschillende gesprekspartners ver uit elkaar lagen. Hij koos steeds voor de diplomatische aanpak en had een gave om ieders neuzen toch in dezelfde richting te krijgen. Het is dan ook logisch dat hij na dit alles tot ereburgemeester benoemd wordt.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer