2 Met een QR-code op zitbanken kan je naar een podcast luisteren. Dat is onder meer op deze bank op het Bareelplein in Kortenberg het geval.
Vertommen Met een QR-code op zitbanken kan je naar een podcast luisteren. Dat is onder meer op deze bank op het Bareelplein in Kortenberg het geval.

Dan toch theater in Kortenberg: zittend op bankje kan je naar podcast luisteren

Door het coronavirus liggen alle theatervoorstellingen in ons land stil, maar toch kan je in Kortenberg naar theater luisteren… al zittend op een bankje. Geïnteresseerden moeten een QR-code op de bank scannen, waarna ze kunnen luisteren naar een origineel gesprek tussen twee mensen.

Het coronabestendig theaterproject, een idee van Wim Chielens, is een initiatief van Opendoek, een koepel van het amateurtheater. Op veertig zitbanken in groot-Kortenberg werd een QR-code geplaatst die bezoekers kunnen scannen, waarna ze intieme, bizarre en aangrijpende dialogen te horen krijgen.

De verhalen kunnen tot 31 augustus beluisterd worden. Naast Kortenberg nemen nog meer dan zestig andere steden en gemeenten deel aan het theaterproject. Op die manier biedt het amateurtheater toch nog theater aan in deze coronatijden.

In Kortenberg tellen zestien banken een QR-code, in Meerbeek vijf, in Everberg negen en in Erps-Kwerps tien.

2 QR-code op zitbank in Kortenberg.
Vertommen QR-code op zitbank in Kortenberg.

Lees meer