2 Deze woning in Boortmeerbeek kreeg bezoek van Ierse klusjesmannen.
Vertommen Deze woning in Boortmeerbeek kreeg bezoek van Ierse klusjesmannen.

Ierse klusjesmannen nu ook aan het werk in Kortenberg

In De Helftwinning in Kortenberg waren woensdagnamiddag de zogeheten ‘Ierse klusjesmannen’ aan het werk aan verschillende opritten. 

Het fenomeen rond ‘Irish travellers’ of Ierse reizigers is al langer gekend. “Ieren of Britten - meestal Engelssprekend – gaan van deur tot deur om te vragen of ze ‘hulp’ kunnen bieden met klusjes in of rond het huis. Ze bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra er betaald moet worden valt het bedrag een stuk hoger uit. In sommige gevallen vragen ze op zó’n agressieve manier om hun geld, dat mensen niet durven te weigeren. De travellers zijn te herkennen aan hun eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en hun Ierse accent. 

Ronde door regio

De ‘Ierse klusjesmannen’ zijn aan een ronde bezig in onze regio. Een drietal weken geleden werden de gemeenten Haacht, Boortmeerbeek, Keerbergen en Putte bezocht. Ook Oud-Heverlee en Huldenberg kregen al Ierse klusjesmannen op bezoek. Nu lijkt Kortenberg aan de beurt te zijn.

2 Ook deze woning in Boortmeerbeek kreeg bezoek van Ierse klusjesmannen.
Vertommen Ook deze woning in Boortmeerbeek kreeg bezoek van Ierse klusjesmannen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer