2 De herstellingen aan het ING-kantoor in Kortenberg zijn bijna klaar.
Vertommen De herstellingen aan het ING-kantoor in Kortenberg zijn bijna klaar.

Jaar na tragisch ongeval zijn herstellingswerken aan ING-kantoor bijna klaar

Zaterdag is het exact een jaar geleden dat een trucker eerst Jade (2) en haar papa van het voetpad langs de Leuvensesteenweg in Kortenberg maaide en nadien in het gebouw van de ING-bank knalde. Een jaar na dat voorval wordt momenteel de laatste hand aan de herstelling van het bankgebouw gelegd.

4 mei 2018 zal voor eeuwig een tragische dag in de geschiedenis van Kortenberg blijven. Kort voor de middag verloor vrachtwagenchauffeur Etienne V. de controle over het stuur van zijn vrachtwagen waardoor hij de 2-jarige Jade en haar papa van het voetpad maaide, enkele wagens ramde en vervolgens tot stilstand kwam in het bankgebouw van ING langs de Leuvensesteenweg. Jade overleed ter plaatse, terwijl haar papa een been verloor. Door de klap was ook het ING-gebouw zwaar beschadigd. Vooral de SelfBank-ruimte, waar klanten zelf hun verrichtingen kunnen doen, was vernield. ING plaatste daarom een container naast het gebouw zodat klanten hun verrichtingen wel nog konden doen. De rest van het agentschap bleef open in een tijdelijk ingericht gedeelte.

Een jaar na de feiten zijn de voornaamste werken afgerond. Zo heropende het SelfBank-gedeelte de deuren op 16 april, zodat de container een dag later weggehaald kon worden. Ook de gevel is volledig hersteld. “Nog tot volgende week worden de gesloten burelen opgefrist en wordt een extra bureel gecreëerd” zegt woordvoerder Joëlle Neeb. “Alles samen zullen de herstellingswerken ongeveer 275.000 euro gekost hebben.”

2
PHOTO NEWS

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer