Lieselot De Brauwer en Nico Babot vertrekken zaterdagochtend met een elektrische wagen naar de noordpoolcirkel.
rv Lieselot De Brauwer en Nico Babot vertrekken zaterdagochtend met een elektrische wagen naar de noordpoolcirkel.

Lieselot en Nico trekken met elektrische wagen naar noordpoolcirkel

Koppel wil bewijzen dat trip van 6.000 kilometer ook zonder vervuilend vervoersmiddel kan

Ze mogen dan wel al heel wat voor hun werk gereisd hebben, toch staan de Leuvense Lieselot De Brauwer (32) en haar Franse vriend Nico Babot (40) aan de vooravond van hun spannendste trip. Zaterdagochtend vertrekken ze met een elektrische wagen naar de noordpoolcirkel. De reden? “Bewijzen dat je geen vliegtuig of vervuilende wagen nodig hebt om 6.000 kilometer te overbruggen.”

Als reisblogster heeft Lieselot De Brauwer al heel wat van de wereld gezien. Tijdens haar driejarig verblijf in Nieuw-Zeeland ontmoette ze de Franse reisfotograaf Nico Babot. Ondertussen hebben ze samen al tal van landen ontdekt, maar zaterdag beginnen ze aan een wel heel speciaal avontuur. Met een elektrische wagen willen ze de noordpoolcirkel in het noorden van Noorwegen kruisen. “Om haar toekomstige elektrische wagen te lanceren, was de Kortenbergse verdeler van Audi op zoek naar mensen met ‘zotte ideeën’”, zegt Lieselot De Brauwer. “Wij stelden voor om met de wagen naar de noordpoolcirkel te rijden. Vanuit Kortenberg heen en terug goed voor bijna 6.000 kilometer.”

CO2-neutraal

Hun voorstel komt volgens Lieselot niet zomaar uit de lucht gevallen. “We leven in een wereld waar de trein duurder is dan een vlucht, en dat is absurd. Voor onze reizen vliegen we C02-neutraal als het een optie is en nemen we de trein wanneer mogelijk, maar dat is niet voldoende. Reizen met een elektrische wagen helpt om meer zorg te dragen voor het klimaat.”

We willen hiermee tonen dat het mogelijk is om lange afstanden - zelfs helemaal tot aan de noordpoolcirkel - af te leggen met elektrische wagens

Lieselot De Brauwer (32)

En dus ging de Duitse autofabrikant in op hun voorstel en krijgen de twee zaterdag een drietal weken lang de e-tron, het eerste volledig elektrische model van Audi, ter beschikking. “We willen hiermee tonen dat het ook mogelijk is om lange afstanden af te leggen - zelfs helemaal tot aan de noordpoolcirkel – met elektrische wagens. Natuurlijk hebben autofabrikanten het over de verbeterde actieradius van hun auto’s, maar ik kijk ernaar uit om te zien hoe dit tijdens een lange roadtrip stand houdt.”

Route uitgestippeld

De actieradius van de wagen waarmee Lieselot en Nico naar Noorwegen trekken bedraagt 420 kilometer. “We hebben een route uitgestippeld zodat we weten waar we de auto kunnen opladen”, vertelt Nico Babot. “In België, Nederland en Duitsland zal het allemaal gemakkelijk verlopen, maar hoe noordelijker we komen, hoe moeilijker het wordt. Ook al is Noorwegen koploper in het elektrisch rijden, toch is het in de dunbevolkte gebieden niet evident om laadpalen te vinden. We zullen dus goed moeten berekenen wanneer we de wagen moeten opladen.”

Het koppel verwacht dat het binnen anderhalve week de noordpoolcirkel zal bereiken. “We zullen ter plekke nog enkele dagen genieten van onze reis en zijn rond 29 mei opnieuw in België”, aldus nog Lieselot, die zelf momenteel geen wagen heeft. “Maar we overwegen wel om een elektrische te kopen. Zeker als we daarmee de vliegtuigreizen kunnen beperken.”

De trip van Lieselot en Nico is te volgen op sociale media (@theworldisacircus, @thekiwifrog).

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • gerland lejeune

    graag eens een normale reistest voor een verlof van 3 weken met caravan van 750 kg naar ginder ; u zal met moeite halverwege zijn als u beseft dat u rechtsomkeer moet maken of u moet vakantie bijvragen aan de baas ; blijf aub eens realistisch ;gerland lejeune

  • Jo Van opstal

    Een elektrisch auto is heeft meer co2 dan een benzine wagen! Het materiaal van de remmen geeft meer uitstoot af dan rijden met een benzine wagen omdat er bij het remmen stroom wordt gerecupereerd en dit zeer vervuilend is!!!

Lees meer