Het 17-jarig meisje liep door de Lelieboomgaardenstraat naar de Kasteelstraat. Daar werd zij uiteindelijk gevonden door een koppel. Zij verwittigden de politie.
Vertommen Het 17-jarig meisje liep door de Lelieboomgaardenstraat naar de Kasteelstraat. Daar werd zij uiteindelijk gevonden door een koppel. Zij verwittigden de politie.

Man snijdt kleren van 17-jarige jogster open in Erps-Kwerps

Een 17-jarig meisje uit Erps-Kwerps was zondagavond rustig aan het joggen, toen ze op haar weg een man met foute bedoelingen kruiste. Hij viel het meisje aan langs achter, bedreigde haar met een mes en sneed haar kleren open. Het slachtoffer verweerde zich dapper en de man liep weg. 

“Mijn zus was zondagavond even voor 21 uur een rondje gaan joggen in Erps-Kwerps. Het was toen nog licht, en we gingen er vanuit dat ze binnen het uur terug zou zijn. Ze had haar gsm mee. Toen ze om 22.20 uur nog steeds niet thuis was, begonnen we ons zorgen te maken. Mijn mama had haar ook al een paar keer gebeld, en hoewel haar gsm wel afging, nam ze niet op. Tien minuten later ging mijn papa haar zoeken met de auto, maar toen hij vijf minuten later alleen terugkwam, belden we de politie”, vertelt zus Anna, op dat moment helemaal in paniek.

Haar kleren waren kapot, mijn zus was vies en uitgeput en natuurlijk ook in shock

Annna

“We bleven mijn zus bellen en sms’jes sturen, tevergeefs. Om 23.14 uur kreeg mijn papa een telefoontje met de gsm van mijn zus: een koppel had haar gevonden in de Kasteelstraat. De politie was ook al op de hoogte. Haar kleren waren kapot, ze was vies en uitgeput en natuurlijk in shock. Ze vertelde dat ze werd aangevallen door een man die haar langs achter op de grond duwde, en vervolgens bedreigde met een mes. Met dit mes sneed hij ook haar kleren open. Gelukkig heeft mijn zus zich kunnen verdedigen, en is de man uiteindelijk weggelopen. Hierop was mijn zus helemaal door het bos en de Lelieboomgaardenstraat gerend, tot de Kasteelstraat waar ze dan werd gevonden door dat koppel.”

Veel rust

Haar zus is ondertussen aan de beterhand. “Ze heeft een nacht in het Gasthuisbergziekenhuis in Leuven doorgebracht en ze heeft haar verklaring afgelegd bij de politie. Haar verwondingen lijken al met al wel mee te vallen: buiten een paar schrammen en een sneetje in haar schouder is ze oké, maar ze is natuurlijk wel erg geschrokken. Ze heeft nu veel rust nodig”, meent Anna.

Dader spoorloos

De dader is nog spoorloos. “We geloven erin dat hij snel gevonden zal worden. Het was een blanke man die een grijze joggingbroek droeg en een witte top zonder mouwen. Hij had kort, donker haar en sprak Frans. Vermoedelijk is hij tussen 35 en 40 jaar oud”, zegt Anna.

Zij weet maar al te goed dat dit fout had kunnen aflopen. “We beseffen dat mijn zusje heel veel geluk, bij een ongeluk, heeft gehad. Zeker omdat het echt wel duidelijk is wat de bedoelingen van deze man waren. We zijn vooral enorm opgelucht dat ze nu terug veilig thuis is. Er lopen jammer genoeg overal mensen rond met slechte bedoelingen, ook in Erps-Kwerps. Dus aan alle meisjes en jongens die ‘s avonds alleen buiten komen, wees alsjeblieft voorzichtig, neem altijd een gsm mee en vertel ook altijd aan iemand waar je heen gaat en om hoe laat je terug bent. Het kan je leven redden”, besluit Anna.

80 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Elisa deJong

    In dit geval mag je diep dankb zijn dat je nog leeft

  • SERGE VOERMANTROUW

    Verschrikkelijk. Sterkte voor dat meisje. Dat ze alles goed mag verwerken.

Lees meer