Kos

Nog niet duidelijk wanneer Sterrebeeksesteenweg heropend kan worden

Het is nog niet duidelijk wanneer de Sterrebeeksesteenweg in Everberg heropend kan worden. Uit controles van de nieuwe rioleringssystemen blijkt immers dat er mankementen zijn. Afhankelijk van de omvang van de problemen kan bepaald worden wanneer de weg opnieuw open kan.

Sinds maart vorig jaar wordt de Sterrebeeksesteenweg in Everberg vernieuwd. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd om de wateroverlast die de regio in het verleden teisterde aan banden te leggen. De werken hadden eigenlijk al klaar moeten zijn, maar onderweg werden enkele problemen vastgesteld. Ondertussen ligt de nieuwe riolering er en zijn de werken aan het fietspad en het voetpad bijna klaar. Ook de afkoppelingswerken op privéterrein zijn afgewerkt op een aantal lokale verbeteringen en herstellingen na.

Maar bij proeven en controles met een camera blijkt dat er in de nieuwe rioleringssystemen mankementen zijn. Aquafin wacht op de definitieve technische verslagen om een zicht te krijgen op de ernst van de gebreken. Afhankelijk daarvan zullen de nodige herstellingswerken uitgevoerd moeten worden. Pas daarna kan de laatste laag asfalt aangebracht worden. Het schepencollege zal de inwoners op de hoogte houden zodra de openingsdatum van de steenweg bekend is.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • RITA JACOBS

    Hoe is dit toch mogelijk? Onbegrijpelijk dat zoiets nog kan gebeuren. Al maanden moeten de mensen van Everberg een grote omweg maken over slechte wegen met hobbels en hoge duikerdeksels om je autobanden stuk te rijden. Schandalig...is daar wel controle? Je ziet een paar mensen werken maar voor de rest gebeurt er niet veel. Wie gaat dat ook allemaal betalen? De gemeentebelastingen zijn al zo hoog...weggegooid geld want zoals het er nu uitziet gaat dit misschien nooit afdoend werken.

Lees meer