5 Mama Ofelya Petrosyan en papa Romik Sukyasyan.
Vertommen Mama Ofelya Petrosyan en papa Romik Sukyasyan.

Ouders vermiste Grigor (16): “Kom terug jongen, wij zien je graag”

De 16-jarige Grigor Sukyasyan is nog steeds niet terecht nadat hij vorige week woensdag tussen 17 en 19.30 uur uit zijn woonplaats in de Hofstraat in Kortenberg verdween. Ondanks enkele grootschalige zoekacties van de politie is Grigor onvindbaar. Zijn familie doet een oproep: “Laat alsjeblieft iets weten, wij zijn doodongerust.”

5 De vermiste Grigor Sukyasyan (16).
Vertommen De vermiste Grigor Sukyasyan (16).

Het zijn zware dagen voor ouders Romik Sukyasyan en Ofelya Petrosyan, en zus Tatevik Sukyasyan. Al meer dan een week horen ze niets meer van hun ‘zonnetje in huis’. Zowel de familie als de politie staat voor een raadsel. Grigor liet vorige week woensdag alleen een briefje achter: “Ik ga bij mijn vriend slapen. Als ik het had gevraagd, hadden jullie nee gezegd. Sorry. Maak je geen zorgen.” Alleen: niemand weet om welke (mogelijke) vriend het zou kunnen gaan.

Ik vroeg Grigor of hij met ons mee ging naar het ziekenhuis, om iemand te bezoeken, maar hij bleef liever thuis. Toen we om 19.30 terug thuis kwamen, was er niemand meer... Alleen dat briefje lag op bed.

Mama Ofelya Petrosyan

Honderden keren heeft mama Ofelya al terug gedacht aan die laatste keer dat ze haar zoon zag. “Ik vroeg die woensdagmiddag hoe het met hem ging. Hij glimlachte en zei dat alles oké was. Daarna gaf hij mij een kus, zoals altijd, en hebben we samen iets gegeten”, vertelt Ofelya. “Nadien luisterde hij naar wat Amerikaanse muziek, daar werd hij erg verdrietig van. Ik weet niet hoe die artiest heet, maar hij luistert er al jaren naar.” Ofelya vroeg Grigor om een pakketje naar het postkantoor te brengen. “Dat deed hij met alle plezier. Toen hij terugkwam, vroeg ik of hij mee met mij en zijn zus Tatevik naar het ziekenhuis ging, om iemand te bezoeken. Hij wilde liever niet mee en zei: ‘tot straks mama’ en gaf mij een kus. Toen we om 19.30 uur terug thuiskwamen, was er niemand meer. Alleen dat briefje lag op bed.” 

5 Mama Ofelya Petrosyan en papa Romik Sukyasyan.
Vertommen Mama Ofelya Petrosyan en papa Romik Sukyasyan.

Simkaart verwijderd

Nog een raar gegeven: Grigor nam zijn gsm met zich mee, maar verwijderde wel eerst de simkaart. “Die zat verstopt tussen wat kledij”, vertelt de familie. “Voor de rest liet hij alles achter: hij nam zelfs geen geld of andere betaalmiddelen mee. Wij begrijpen het niet: Grigor was altijd vrolijk en vroeg altijd toestemming voor alles, al was het maar of hij iets mocht eten.” 

Het gezin maakt zich dan ook grote zorgen. “Grigor, als je dit leest of hoort, kom terug naar huis. Wij missen je enorm en houden van je. Laat weten dat je oké bent”, smeken papa Romik en mama Ofelya. Zij weten niet over welke vriend het briefje zou kunnen gaan. Ook in zijn school, het Heilig Hartinstituut in Heverlee, hebben ze er het raden naar. “Ik zit bij Grigor in het vierde jaar Latijn-Grieks, maar ik weet niet bij wie hij zou kunnen zijn”, zegt zijn zus Tatevik. 

5 De vermiste Grigor Sukyasyan (16).
Vertommen De vermiste Grigor Sukyasyan (16).

Papa Romik begrijpt niet dat de politie zijn zoon nog niet op het spoor is. “Er moeten toch ergens camerabeelden zijn waarop Grigor te zien is?”, vraagt hij zich af. “Wie informatie of misschien zelfs een beeld heeft, mag me dat altijd toesturen op het e-mailadres romyk1979@gmail.com. En breng alsjeblieft de politie op de hoogte.” 

Camerabeelden leveren niets op

De politie van zone Herent-Kortenberg zit met de handen in het haar. “Wij hebben 42 gigabyte aan camerabeelden opgehaald, ook bij privépersonen”, vertelt korpschef Walter Endel. “We hebben onder meer beeldmateriaal van het station van Kortenberg, Colomba, het station van Leuven, en ga zo maar door. Onze mensen hebben de hele buurt ondervraagd en uitgekamd, maar voorlopig zonder resultaat. Die jongen is van de aardbol verdwenen, zo lijkt het.” Intussen staat Grigor zelfs internationaal geseind.

Grigor is 1.68 meter groot en tenger gebouwd. Hij heeft zwart, halflang haar en donkerbruine ogen. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij zwarte sneakers vermoedelijk van het merk Puma. Eerst werd gezegd dat hij ook een zwarte rugzak van het merk Nike en een rode koptelefoon bij zich had, maar die spullen liggen nog gewoon thuis.

Wie Grigor Sukyasyan gezien heeft of weet waar hij verblijft, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800/30.300, of kan Child Focus contacteren op het nummer 116 000.

5 De vermiste Grigor Sukyasyan (16).
Vertommen De vermiste Grigor Sukyasyan (16).

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ron van Diest

    Het zit heel diep bij die jongen. Ik heb ook nooit iets gemerkt aan mijn zoon. Hetzelfde verhaal als Grigor, altijd een lach op zijn gezicht, vroeg altijd alles, luisterde ook naar bepaalde muziek.... gelukkig is het bij hem nooit zover gekomen, wel verscheidene pogingen tot en bepaalde muziek kan bij deze jongeren de doorslag geven. Alleszins heel veel sterkte aan de ouders en familie, vrienden en naasten, want ik kan mij voorstellen wat een klap dit moet zijn.

  • Bari Jamanc

    Heel veel sterkteOuders, zusje, familie en vrienden. Onze gedachten gaat allen maar naar jullie.

Lees meer