Schepen Stef Ryckmans is tevreden dat de werken in de buurt van het station van Erps-Kwerps bijna klaar zijn.
Vertommen Schepen Stef Ryckmans is tevreden dat de werken in de buurt van het station van Erps-Kwerps bijna klaar zijn.

Tunnel op HST-fietsroute bijna klaar: parking en brug Kouterstraat op 29 mei weer open

De werken voor de aanleg van een fietstunnel onder de brug in de Kouterstraat in Erps-Kwerps zijn bijna afgerond. Op woensdag 29 mei gaan de brug en de NMBS-parking opnieuw open. Na de zomer wordt de fietstunnel in de Zavelstraat in Erps-Kwerps aangelegd.

Eind oktober startte de aannemer met de werken in de Kouterstraat. Daar werd onder de brug een fietstunnel gebouwd om de HST-fietsroute tussen Leuven en Brussel veiliger en aantrekkelijker te maken. Fietsers moesten de Kouterstraat immers steeds oversteken, wat voor gevaarlijke situaties zorgde. Binnenkort zullen de fietsers gewoon onder de brug kunnen rijden. Daarnaast werd de parking van het station in een nieuw jasje gestoken. Voortaan beschikt het parkeerterrein over ruim negentig parkeerplaatsen.

Einde aan ellende

“We zijn bijzonder tevreden dat de brug en de parking langs de Kouterstraat volgende week woensdag heropend kunnen worden”, zegt schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open Vld). “Daarmee komt een einde aan de ellende voor de bewoners van de Zavelstraat, die door de omleiding een pak extra verkeer moesten slikken, en de handelaars van Erps-Kwerps.”

In het najaar wordt ook in de Zavelstraat een tunnel onder de brug aangebracht om het ‘knikje’ van de HST-fietsroute weg te werken. De straat zal er een kleine maand afgesloten zijn. Een exacte timing van die werken is er nog niet. Pas zodra die tunnel afgewerkt is, wordt de houtafwerking van beide tunnelwanden afgerond.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pierre Bos

    Veel geldverspilling voor twee onbenullige knikjes van een hst- fietsroute die nergens toe leidt. Ze mondt uit in een doolhof van wegen in Kortenberg en als je al tot Zaventem geraakt dan rijdt je recht de velden in. Naar Brussel geraak je nooit.

  • Chris Wouters

    7 maanden om, naast de eigenlijke brug, een tunneltje te maken. En natuurlijk werd eerst het wegdek opengebroken (dus brug afgesloten), en dan werd er prioriteit gegeven aan de aanleg van de parking! Die brug had al MAANDEN terug open kunnen zijn. Typisch voorbeeld van slechte planning, met alle gevolgen van dien; overlast voor buurtbewoners, kilometers omrijden om op de Brusselse Steenweg te raken, enz..... Maar waarom schrijf ik dit; de reactie zal toch niet geplaatst worden....

Lees meer