3 Grigor werd gevonden in het Abdijpark in Kortenberg.
Vertommen/Inzet: Federale Politie Grigor werd gevonden in het Abdijpark in Kortenberg.

Vermiste Grigor (16) dood teruggevonden

De 16-jarige Grigor Sukyasyan uit Kortenberg, die al ruim een week vermist was, is dood teruggevonden. Dat melden Child Focus en het gemeentebestuur van de Vlaams-Brabantse gemeente. De vader van Grigor trof het levenloze lichaam van zijn zoon aan in het Abdijpark in Kortenberg. Uit een autopsie blijkt dat het niet om een gewelddadig overlijden gaat. “De piste zelfdoding is heel waarschijnlijk”, klinkt het bij het parket van Leuven.

Grigor verdween op woensdag 24 april tussen 17 uur en 19.30 uur uit zijn ouderlijk huis in de Hofstraat in Kortenberg (Vlaams-Brabant). Dagenlang was de jongen onvindbaar, ondanks grootschalige zoekacties en het inzetten van een politiehelikopter.

3 Grigor verdween vorige week woensdag, maar liet een briefje achter.
Federale Politie Grigor verdween vorige week woensdag, maar liet een briefje achter.

Briefje

Het enige aanknopingspunt was een briefje dat hij had achtergelaten. ‘Ik ga bij mijn vriend slapen. Als ik het had gevraagd, hadden jullie ‘nee’ gezegd. Sorry. Maak je geen zorgen’, stond er. Alleen: niemand wist om welke vriend het zou kunnen gaan.

Grigor haalde voor zijn verdwijning ook de simkaart uit zijn gsm en verstopte ze. De telefoon zelf nam hij wel mee. Voor de rest liet hij alles achter: hij nam zelfs geen geld mee. “We begrijpen het niet. Hij vroeg altijd alles, al was het maar of hij iets mocht eten”, vertelden vader Romik en moeder Ofelya eerder deze week.

Internationaal geseind

Ook de politie stond voor een raadsel. Ze bekeek tal van bewakingsbeelden en ondervroeg de hele buurt, maar van de tiener bleek geen spoor. Hij stond ook internationaal geseind. Deze voormiddag bevestigde Child Focus op Twitter dat Grigor dood is teruggevonden.

“Geen misdrijf”

Het parket van Leuven kwam ter plaatse, net als het gerechtelijk labo, en een wetsarts. Intussen werd ook al een autopsie op het lichaam uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat het niet gaat om een gewelddadig overlijden. “Uit de bevindingen van de autopsie van de wetsdokter is gebleken dat er geen sporen zijn van een misdrijf. De piste zelfdoding is zeer waarschijnlijk. Uit de autopsie bleek dat Grigor zeker al meerdere dagen geleden is overleden.”

“Het college van burgemeester en schepenen betuigt zijn medeleven en steun aan de getroffen familie”, reageert burgemeester Alexandra Thienpont. “Uit respect voor alle betrokkenen wordt de Kringlooptuindag, die normaal gesproken op zondag 5 mei zou plaatsvinden in het Park van de Oude Abdij, afgelast.”

Met vragen over zelfdoding kan je terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op www.zelfmoord1813.be.

3 De politie, het parket en het labo zijn ter plaatse voor onderzoek.
Vertommen De politie, het parket en het labo zijn ter plaatse voor onderzoek.

59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Nicole Serneels

    Heel veel sterkte aan de familie

  • Dirk Vervecke

    Sterkte aan familie en vrienden

Lees meer