Het Hasseltse gerechtsgebouw.
Borgerhoff Het Hasseltse gerechtsgebouw.

21-jarige gaat aan de haal met wagens van zus en vader en riskeert celstraf

Een Truienaar (21) is afgelopen winter op het verkeerde pad beland. Hij belaagde zijn ex, ging lopen met de wagens van zijn zus en zijn vader en wordt ook beschuldigd voor de aanranding van de eerbaarheid. Voor dat laatste feit riskeert de man twee jaar cel, voor de diefstallen werd een straf gevorderd van 40 maanden cel. 

De man ging voor het eerst zijn boekje te buiten op 8 november 2019. Een getuige vertelde aan de politie hoe hij zag dat de beklaagde zijn ex-partner bleef lastigvallen op de parking van Auto5. Hij sloeg haar met de vlakke hand en nam haar gsm af. Die kreeg ze pas terug als ze naar de man zou terugkeren. Toen de vrouw haar gsm toch weer in bezit had, wilde ze de politie bellen, waarna ze werd weggesleurd door de beklaagde. Die hield zijn hand op haar mond en haar arm rond haar hals, volgens de beschrijving raakten de voeten van het slachtoffer zelfs de grond niet meer. 

Op 25 januari liep het opnieuw mis toen de beklaagde aan zijn zus vroeg of hij er mocht overnachten. Bij het ochtendgloren bleek de Peugeot van de vrouw verdwenen. De man bleek ermee rond te rijden. Enkele dagen later, op 4 februari, herhaalde hij dat trucje bij zijn vader. Hij bleek op enkele uren tijd ook de turbo van de wagen te hebben beschadigd. 

Handtassendiefstallen

Op 6 en 14 februari schakelde de jonge twintiger over op diefstallen van handtassen. Zo sloeg hij toe aan het administratief centrum van Sint-Truiden, waar hij ging lopen met de portefeuille en de identiteitskaart van het slachtoffer. Op Valentijn herhaalde hij de feiten, de handtas werd teruggevonden zonder de portefeuille met 135 euro aan cash geld. 

Ten slotte is er nog de aangifte van aanranding van de eerbaarheid. De man zou op 9 februari een persoon met een beperking hebben benaderd en die hebben voorgesteld om seks te hebben. Een opvoedster maakte daarvan melding. 

Diploma lassen

De verdediging vroeg om één straf uit te spreken voor de verschillende tenlasteleggingen. “De man leefde op straat en had het niet gemakkelijk. Hij zit in voorlopige hechtenis, maar zijn vader zou bereid zijn om hem op te vangen. Met zijn diploma lassen zou hij opnieuw op zoek moeten gaan naar een vaste job.” 

Het vonnis volgt op 2 juni. 

Lees meer