Kortessem en Haspengouw lokken tal van toeristen in de zomer, maar het aantal parkeerplaatsen voor campers blijkt te laag.
Borgerhoff Kortessem en Haspengouw lokken tal van toeristen in de zomer, maar het aantal parkeerplaatsen voor campers blijkt te laag.

Breek KLJ af voor parking

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN KORTESSEM

Kortessem en Haspengouw lokken tal van toeristen in de zomer, maar het aantal parkeerplaatsen voor campers blijkt te laag. Heeft de gemeente nood aan meer staanplaatsen?

"Onze gemeente heeft zeker en vast nood aan meer staanplaatsen voor mobilhomes. Vandaar ons voorstel tijdens de gemeenteraad van april om het verkrotte KLJ-heem af te breken en dit perceel volledig in te richten als parking voor mobilhomes. De CD&V/N-VA meerderheid stemde tegen. Nochtans is de aanwezigheid van zoveel mobilhomes en fietstoeristen ondertussen een groot probleem geworden voor de buurt, voor de school en sporthalgebruikers. Op het terrein aan het verkrotte KLJ-heem, een verblijfplaats voor ratten en muizen, zijn de nodige nutsleidingen reeds voorzien. Het zou niet alleen een verbetering zijn voor het ruimtelijk zicht, maar ook een meerwaarde betekenen wanneer in de toekomst een doorsteek naar het Hemelspark wordt voorzien. Het perceel aankopen, een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) opmaken en daar een degelijke parking aanleggen, lost niet alleen de parkeerproblematiek en de overlast op, maar is een serieuze investering in de leefbaarheid van het centrum", zegt lijsttrekker Marie-Paule Vandormael (Open Vld).


"De voorbije 6 jaren hadden wij niet de financiële middelen om dergelijke voorzieningen te installeren. We proberen dit nu in te plannen voor de komende 6 jaren", reageert burgemeester Tom Thijssen. (DSS)

Lees meer