Cyriel Konings (CD&V) komt na hertelling dan toch in gemeenteraad

Cyriel Konings (CD&V) krijgt na een hertelling door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen dan toch een zitje in de gemeenteraad. Jorden Jackers is kind van de rekening.

Na de stembusgang op 14 oktober stonden officieel 529 stemmen achter de naam van Cyriel Konings. Maar na de hertelling zijn dat er nu 569. Konings stapte ook zelf naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen nadat gebleken was dat hij in één van de vijf telbureaus opvallend weinig naamstemmen behaald had. 

Door de hertelling springt Konings nu over de 35-jarige Jorden Jackers, die eerder fractieleider binnen het OCMW was.

Bevoegdheden

Er is intussen ook witte rook wat de verdeling van de bevoegdheden betreft. Burgemeester Thijsen heeft Algemeen Beleid, Financiën, Onderwijs en Veiligheid. Miet Jorissen, die in 2022 vervangen wordt door Alex Wouters, neemt Cultuur, Jeugd, Sport, Bibliotheek en Toerisme voor haar rekening. Camille Cuyx, die in 2022 vervangen wordt door Donald Martens, wordt schepen van Omgeving en Openbare Werken. Ria Steegmans, die in 2022 door Nicole Gielen opgevolgd wordt, wordt schepen van Sociale Zaken. Luc Dullaers, de enige schepen voor N-VA, is bevoegd voor Economie, Wonen en Landbouw.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer