Burgemeester Tom Thijsen speelde voor de gelegenheid zelf even parkeerwachter.
RV Burgemeester Tom Thijsen speelde voor de gelegenheid zelf even parkeerwachter.

Kortessem legt extra parkings in voor bloesemtoeristen

Kortessem verwacht dit weekend een piek van bloesemtoeristen. Daardoor kunnen parkeerproblemen ontstaan in het centrum. Daarom wordt extra bewegwijzering aangebracht voor bestaande parkings en een extra bloesemparking ingericht.

“Door het warme weer is het bloesemseizoen dit jaar eerder van start gegaan”, zegt burgemeester Tom Thijsen. “Daarom wordt de extra bewegwijzering en de bloesemparking vroeger geïnstalleerd. Nog tot het het einde van het bloesemseizoen, ongeveer eind april kan je vanaf elke parking een looplijn volgen tot aan fietsknooppunt 122 op de Kapittelstraat in het centrum van Kortessem. Van hieruit starten vele wandel- en fietsroutes.”

Thijsen speelde vandaag zelf even voor parkeerwachter en heette de bloesemtoeristen persoonlijk welkom. 

Emiel en Sonja uit Moerbeke waren onder de indruk van de behulpzame burgervader die hen de weg wees naar de bloesemparkings. “Jullie burgemeester is al even vriendelijk als alle andere mensen die we op onze weg door Limburg tegenkomen”, aldus Sonja.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer