Twee wielertoeristen in Borgloon.
Birger Vandael Twee wielertoeristen in Borgloon.

Opvallend veel ongevallen met fietsers en motorrijders in Limburg

Het mooie weer van de voorbije dagen heeft ook een schaduwkant. Er vielen namelijk heel wat ongevallen te noteren waarbij fietsers of motorrijders betrokken waren. 

Afgelopen woensdag raakte een 56-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond na een aanrijding met een wagen in Diepenbeek. Het was het begin van een zwarte week in Limburg. Vrijdagavond verloor motorrijder Rudi A. (56) uit Sint-Truiden de controle over zijn stuur op de N80 in Alken. Hij overleed later die avond aan zijn verwondingen. En afgelopen zaterdag kwam een wielrenner om het leven aan het Albertkanaal in Vroenhoven, vermoedelijk door verdrinking. 

Aanrijdingen

Ook centraal in Limburg waren er tal van ongevallen.Bijvoorbeeld zaterdagvoormiddag om 10.30 uur aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een fietser en een wagen kwamen in botsing, daarbij raakte een 56-jarige man uit Houthalen-Helchteren gewond. 

Op de Tongersesteenweg in Borgloon kwam zaterdag  rond 14 uur een 56-jarige fietser uit Bilzen ten val na een aanrijding met een wagen. Hij raakte gewond. Hetzelfde verhaal twee uur later op de Staatsbaan in Halen, waarbij het slachtoffer een 29-jarige man uit Heusden-Zolder was. 

Om 17.30 uur was het slachtoffer een 61-jarige motorrijder uit Wellen, nadat hij de controle over zijn stuur was verloren. En om 18.15 uur kwam aan de Kunstlaan in Hasselt een 44-jarige fietser ten val na een aanrijding met een wagen. Ook hij raakte lichtgewond.

Twee fietsers botsen

Ook zondag waren er verkeersongevallen met fietsers. In de namiddag rond 14.30 uur zijn op de Steenweg in As twee fietsers op elkaar gereden. Een 28-jarige Genkenaar raakte gewond en een 53-jarige man uit Maasmechelen werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar. 

Lees meer