Postbode meteen ontslagen na achterhouden 500 stembrieven

In Kortessem regende het een tijd klachten van inwoners die hun stembrief niet in de bus hadden gekregen. Bleek dat één bewuste postbode maar liefst 500 brieven had achtergehouden. "We weten niet waarom hij dit deed, maar hij is meteen ontslagen", klinkt het bij B-post.

Wat de postbode bezielde, is niet duidelijk. Maar na héél wat klachten en een intern onderzoek kwam Bpost bij één medewerker uit. Vrijdag gaf de postbode dan ook toe de stembrieven te hebben achter gehouden. "We kennen zijn beweegreden niet, maar alles is in handen van de politie", bevestigt Barbara van Speybroeck. 

Maandag

In samenwerking met de gemeente Kortessem kon Bpost een snelle oplossing zoeken, zodat iedereen toch zijn brief krijgt. "Maandag ten laatste zullen de laatste adressen behandeld worden, maar iedereen zal zijn oproepingsbrief met zékerheid ontvangen." De politie onderzoekt de zaak. Welke straf hij riskeert is nog niet duidelijk. 

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jimmy Boussemaere

    Wou dat hij mijn postbode was

  • Tom De Meester

    Zaaaaaaaaaaaaalig wat moet die gedacht hebben die postbode en ook wel net met deze foto bij het artikel ... vooral de nummerplaat dan van een ex-postbode

Lees meer