photo_news

Twee Limburgse scholen tijdelijk ontruimd voor verdachte gasgeur

Een school in Kortessem en een school in Borgloon werden deze voormiddag tijdelijk ontruimd nadat er een vermeende gasgeur was waargenomen. 

De onbekende geur dook ook op rond de Sportschool aan de Boudewijnlaan in Hasselt. De brandweer van de zone Zuid-West Limburg deed allerlei metingen, maar van gas was er geen sprake. Er was dus geen gevaar.

Omstreeks half elf hing de stank eerst rond het VIIO aan de Grootloonstraat in Borgloon. De school werd meteen ontruimd. Even later werd de vreemde geur ook al waargenomen aan school de Dagenraad in buurgemeente Kortessem. Daar werden de leerlingen eveneens in veiligheid gebracht. 

Na een uurtje konden de leerlingen van het Viio in Borgloon terugkeren naar hun klaslokalen. Ook in Kortessem verliep de evacuatie vlekkeloos. Het blijft voorlopig een mysterie waar de vermeende gasgeur vandaan kwam. De brandweer deed nog navraag over mogelijke oorzaken, maar die zijn niet gevonden.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dianne Lijcops

    Ruddy maerschalk toevallig is de school in kortessem een lagere school voor buiten gewoon onderwijs mijn zoontje gaat er ook dus uw reactie is hier niet gepast

  • Jan Paternoster

    Op 3 verschillende scholen? Terreur

Lees meer