Elke Hasselts gezin zal in zijn brievenbus een briefomslag ontvangen met daarin een mondmasker voor élk gezinslid en een handige infofiche.
louis simoen Elke Hasselts gezin zal in zijn brievenbus een briefomslag ontvangen met daarin een mondmasker voor élk gezinslid en een handige infofiche.

Verdeling mondmaskers in Hasselt zaterdag gestart: 77.946 maskers worden via 36.586 briefomslagen huis-aan-huis geleverd

Hasselt is zaterdag begonnen met de bedeling van mondmaskers. Elk Hasselts gezin zal in zijn brievenbus een briefomslag ontvangen met daarin een mondmasker voor elk gezinslid. Als alles vlot verloopt, wordt de bedeling op 20 mei afgerond. In totaal worden 77.946 maskers in 36.586 briefomslagen verdeeld. De verdeling van de filters van de federale overheid start later.

Stadsmedewerkers staan in voor de bedeling: 45 medewerkers vullen de briefomslagen, 50 anderen trekken de straten in. “Van zodra we het signaal gekregen hebben van de Veiligheidsraad dat mondmaskers belangrijk zouden zijn in de exitstrategie, hebben we er besteld. Om zo snel mogelijk te kunnen starten, bestelden we bij twee verschillende leveranciers. Beide types maskers voldoen aan de nodige criteria om de nodige bescherming te bieden”, verzekert burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is een hele operatie om zoveel maskers bij de Hasselaar te krijgen. We ontvangen de komende week op verschillende tijdstippen een levering. Ik wil iedereen dan ook graag bedanken voor hun geduld. Heel wat mensen gingen de voorbije weken zelf aan de slag en naaiden hun eigen masker. Ik ben erg blij dat mensen ook zelf het heft in handen nemen.”

BE-Alert

In totaal zal de bedeling twaalf dagen duren. Het aantal mondmaskers per brievenbus werd gebaseerd op het aantal personen dat gedomicilieerd is op elk adres. Hasselaren kunnen op de website van de stad nakijken of hun straat al aan de beurt kwam. Wie zich inschrijft voor BE-Alert, of al ingeschreven is, zal ook een sms ontvangen op de dag dat hun straat aan de beurt is. “Het is geen verkiezingsjaar, maar de achttien kiesdistricten kwamen deze keer ook van pas om de bedeling te organiseren. We deelden de stad in volgens kiesdistricten. Ze zullen een voor een en zo snel mogelijk aan de beurt komen.”

Infofiche

Het dragen van een stoffen mondmasker doe je niet om jezelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen. “Het is erg belangrijk dat de mensen ze op de juiste manier gebruiken. Daarom ontvangt iedereen naast de mondmaskers ook een infofiche. Zo kan iedereen nog eens nalezen wanneer en hoe je een masker gebruikt”, klinkt het. “Daarnaast zetten we ook de basismaatregelen nog eens in de kijker. Want een stoffen mondmasker is geen wondermiddel. Het is een aanvullende maatregel om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en iedereen te helpen bij de terugkeer naar een zo normaal mogelijk leven.”

Lees meer