BMW 1
KOS BMW 1

Vier jaar cel voor 17-jarige die dertiger in het been schiet

De Hasseltse rechtbank heeft een jonge Hasselaar veroordeeld tot vier jaar cel voor het lossen van schoten op een 35-jarige man. Die raakte gewond aan zijn been. De feiten speelden zich af op 11 april 2018, de schutter was toen amper 17.

De jongeman verklaarde dat hij voor 9.000 euro een BMW  wilde verkopen en zijn broer een koper had geregeld. Er werd afgesproken in de buurt van de Sint-Truidersteenweg, waar het helemaal verkeerd liep. De koper bleek een oude bekende van de jongeman uit het drugsmilieu. Al snel ontaardde de babbel in een discussie en een schermutseling.  De tiener schoot op de koper met een 7,65 millimeter pistool. Het slachtoffer  liep een schotwonde in zijn been op en belandde in de berm.

De jongeman werd na de feiten opgesloten in de jeugdgevangenis van Tongeren. Hij kwam eerder al in aanraking met het gerecht voor drugshandel, diefstallen, verkeersovertredingen en weerspannigheid. Hij verbleef al veertien keer in de jeugdinstelling, waaruit hij regelmatig ontsnapte.Voor de laatste feiten werd hij naar de correctionele rechtbank gestuurd. Hij kreeg vier jaar cel, een deel met uitstel. De proceskosten van ruim 22.000 euro zijn ook voor zijn rekening. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer