4 De plaats van de moord, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, op een parkeerstrook ter hoogte van het domein waarop het houtbedrijf Vandecasteele is gevestigd.
Hans Verbeke De plaats van de moord, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, op een parkeerstrook ter hoogte van het domein waarop het houtbedrijf Vandecasteele is gevestigd.

‘Faroek’ zoekt op tv getuigen van de moord op Jill Himpe (36)

Om het onderzoek een duwtje in de rug te geven, besteedt het programma ‘Faroek’ (vtm) dinsdagavond aandacht aan het dossier van de moord op Jill Himpe (36) in Aalbeke. Er zal onder meer een oproep naar getuigen worden gelanceerd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jill Himpe (36) uit Wevelgem werd op 5 november ’s morgens vermoord door haar ex-partner, de 39-jarige Ridouan O. Dat gebeurde langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, kort nadat de vrouw van de woning van haar moeder in Wevelgem vertrokken was om te gaan werken. Het slachtoffer werd de keel overgesneden.

4 Slachtoffer Jill Himpe (36) werd geterroriseerd door haar ex. Ze was weggelopen van huis en gevlucht naar haar moeder, maar ook daar vond hij haar.
rv Slachtoffer Jill Himpe (36) werd geterroriseerd door haar ex. Ze was weggelopen van huis en gevlucht naar haar moeder, maar ook daar vond hij haar.

Onbeantwoorde vragen

Amper twee dagen na de feiten werd al een reconstructie gehouden, in Aalbeke en Wevelgem. De dader werkte daar vrij goed aan mee. Toch blijven er nog een aantal vragen onbeantwoord en moeten nog onduidelijkheden worden uitgeklaard. Daarom werd de hulp ingeroepen van het opsporingsprogramma ‘Faroek’ dat al een tijd loopt op de commerciële zender vtm. In de uitzending zal onder meer een oproep worden gelanceerd naar getuigen. De feiten speelden zich immers af langs een drukke baan. Ondanks het vroege uur (rond half acht) moeten daar mensen gepasseerd zijn die iets hebben gezien. 

‘Faroek’ wordt uitgezonden om 21.45 uur op VTM.

4 De woning in de Nachtegaalstraat in Wevelgem waar het levenloze lichaam van Jill Himpe (36) werd aangetroffen, werd na de feiten verzegeld.
Hans Verbeke De woning in de Nachtegaalstraat in Wevelgem waar het levenloze lichaam van Jill Himpe (36) werd aangetroffen, werd na de feiten verzegeld.
4 Ridouan O. (39) sneed zijn ex-partner Jill Himpe (36) de keel over.
Hans Verbeke Ridouan O. (39) sneed zijn ex-partner Jill Himpe (36) de keel over.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sobek Wessels

    Ach in dit land is toch geen Rechtspraak laat staan gerechtigheid ! Moordenaars als deze man moeten effectief levenslang krijgen zonder ooit nog vrij te komen ! Dat is de enige juiste correcte en eerlijke straf ! Maar ja hier is Justitie van oordeel dan zo iemand nog een kans verdient tewijl het slachoffer nooit nog een kans kan krijgen dat is pas ziekelijk in dit land ! Daders belonen door hen terug vrij te laten ??

Lees meer