2 Yannick en Leena maken een combinatie van vlees en vis.
Maxime Petit Yannick en Leena maken een combinatie van vlees en vis.

"Hopelijk vallen onze klakkaards in de smaak"

LEENA & YANNICK: MEAT & GRIET

Meat & Griet, van Leena van Loon (21) uit Kalmthout en Yannick Picard (22) uit Brasschaat, combineert vlees en vis. Dat concept zit ook in het interieur, met onder meer vissen en een koeienkop aan de muur, koeienhuiden op de vloer en dierenvachten aan de stoelen.

Het maakt het geheel stijlvol en erg gezellig. Meat & Griet is tot 6 maart volzet. De grootste moeilijkheid bij het opstarten? "Van nul starten is niet evident. Je moet alles bestellen, ingrediënten voor in de keuken, maar ook zeep en papier voor in de toiletten", zeggen de vrienden. "Onze sterkte is ons duidelijk concept. Soms willen we het wel té goed doen, omdat we allebei perfectionistisch zijn. Dat is goed, maar we verliezen er soms wat tijd door. Hopelijk valt ons eten echt in de smaak."


Een driegangenmenu in Meat & Griet kost 46 euro. Het hoofdgerecht is grietfilet met stoemp van savooi en spekjes, overgoten met jus van langoustines of gebakken eendeborst met coquille, zalf van boterraap en aardappelbolletje. Hun eigen lievelingsgerecht, bij de desserts, zijn wentelteefjes of klakkaards in het dialect, met espuma van yoghurt en bosbessen. "Onze grootste concurrent? Daar spreken we ons niet over uit. We zagen nog niet genoeg van de andere duo's."

2
Maxime Petit

Lees meer