4 Floribert Nsanzimana (links), een broer van het slachtoffer, samen met een neef op de plek waar maandag de 21-jarige Norbert verdronk.
Hans Verbeke Floribert Nsanzimana (links), een broer van het slachtoffer, samen met een neef op de plek waar maandag de 21-jarige Norbert verdronk.

Exclusief voor abonnees

“Hier is mijn grote broer gisteren verdronken, verstrikt in de waterplanten”: familie Norbert (21) staart verslagen over kanaal Bossuit-Kortrijk

De verslagenheid is groot bij de familie van de 21-jarige Norbert Nsanzimana, die maandagavond in het kanaal Bossuit-Kortrijk verdronk. De jongeman uit Schaarbeek raakte verstrengeld in de waterplanten en ging kopje onder. “Norbert heeft een fout gemaakt die hij met z’n leven bekoopt”, zegt broer Floribert.

Wezenloos tuurt Floribert Nsanzimana over het rustig kabbelend water van het kanaal Bossuit-Kortrijk, vlakbij de lokalen van de Kortrijkse Yacht- en Kanoclub langs de Visserskaai. “Hier is mijn grote broer gisteren verdronken”, stamelt hij voorzichtig. “Vader woont hier vlakbij”, zegt Floribert. “Mijn broer en een neef kwamen maandagavond naar hier, om zich te ontspannen in het water. Ook hun liefjes waren mee. Aan de grote betonnen trap zijn ze in het water gegaan. Norbert waagde zich echter steeds verder. Te ver, zo bleek plots.”

4 Slachtoffer Norbert Nsanzimana.
Hans Verbeke Slachtoffer Norbert Nsanzimana.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Willy VanErps

    In Belgie is alles verboden, zelfs zaken die niet gevaarlijk zijn. Dus als je al eens de regels breekt, en wie heeft dit nog nooit gedaan, kan je het echte risico niet inschatten.

  • Demunster Iris

    Veel sterkte aan de familie en vrienden ...

Lees meer