5 De kandidaten voor Miss Leie Ambassadrice in De Troubadour in Bissegem.
Henk Deleu De kandidaten voor Miss Leie Ambassadrice in De Troubadour in Bissegem.

"Ongelukkig toeval, meer niet"

TWEE GROOTSTE MISSVERKIEZINGEN ORGANISEREN GALA OP ZELFDE AVOND

BISSEGEM/WEVELGEM - Missverkiezingen hebben het al niet makkelijk en dan zijn de organisatoren van de twee grootste verkiezingen uit onze regio - Miss Shopping Flanders en Miss Leie Ambassadrice - er nog in geslaagd op dezelfde avond hun finale te organiseren. "Een ongelukkig toeval."

De gloriedagen van missverkiezingen liggen achter ons. Voor de organisatoren van lokale verkiezingen is het dan ook elk jaar een uitdaging om voldoende kwaliteitsvolle kandidates te strikken, sponsors binnen te halen, persaandacht voor hun verkiezing los te weken,... De organisatoren van Miss Shopping Flanders en Miss Leie Ambassadrice vonden echter dat er nog wel wat extra uitdaging bij kon, want ze planden de finale op dezelfde avond. "Het was zeker geen kwaad opzet", zegt Alien Decock van Leie Ambassadrice. "Wij moeten onze zaal, OC De Troubadour in Bissegem, enorm vroeg op voorhand vastleggen. Toen we hoorden dat Miss Shopping Flanders dit jaar dezelfde avond had gekozen, was voor ons geen andere datum meer beschikbaar."


"Het is een ongelukkig toeval", zucht Bieke Lepers van Miss Shopping Flanders. "Toen we hoorden dat onze datum al ingenomen was door Leie Ambassadrice hebben we er nog aan gedacht alles te verzetten, maar alles was al gedrukt."

5 In Bissegem ging het publiek luid en uitbundig tekeer.
Henk Deleu In Bissegem ging het publiek luid en uitbundig tekeer.

Geen oorlog

Van oorlog tussen de twee verkiezingen is geen sprake . "Ik heb zelf nog meegedaan met de eerste editie van Miss Shopping Flanders", gaat Decock verder. "Ik heb mooie tijden beleefd dankzij die verkiezing. Maar ideaal is deze situatie niet: de pers moet zich over onze twee evenementen splitsen, mogelijke juryleden kunnen uiteraard maar op één van de twee aanwezig zijn,... Maar wensen dat het er op de andere finale minder goed aan toegaat, doen we niet. We gunnen hen ook een geslaagde avond."


"Ik denk ook niet dat we in elkaars vaarwater zitten", meent Bieke van Miss Shopping Flanders. "We hebben elk onze eigen sponsors, gaan elk op zoek naar een andere soort 'miss', onze kandidates brengen elk hun eigen supporters mee... We gunnen de anderen alle succes toe."

5 De kandidaten voor Miss Shopping Flanders in de Cortina in Wevelgem.
Henk Deleu De kandidaten voor Miss Shopping Flanders in de Cortina in Wevelgem.

Vergelijking

Zowel de zalen in de Cortina in Wevelgem als de Troubadour in Bissegem zaten met respectievelijk 350 en 400 bezoekers vol. Bij de Leie Ambassadrice-verkiezing was er iets meer volkse ambiance, het plezier in de Cortina was eerder wat stijver. In Bissegem betaalde je 15 euro voor een kaart, zonder drank, in Wevelgem 25 euro, maar daarvoor kregen bezoekers een halve fles champagne en een stukje taart tijdens de show. Eén sponsor liet het afweten op de MSF-verkiezing omdat die op de verkiezing van Leie Ambassadrice zat. "Hij had daar eerder bevestigd, dat is het eerlijkste."

5 In Wevelgem ging het er een stuk rustiger aan toe.
Henk Deleu In Wevelgem ging het er een stuk rustiger aan toe.

Jury

In de jury van Leie Ambassadrice vonden we onder andere Nuria en Stijn van Blind Getrouwd, vrijgezel Gianni van Temptation Island, Spillie uit Big Brother en vaste waarde Myriam Crombé. Bij Miss Shopping Flanders onder andere Unizo-vrouw Ann Pascale Mommerency en Jeremy Vandoorne, acteur uit de Ketnet-serie Rox.


Oh ja, Flore Depoortere werd Miss Leie Ambassadrice, Tessa Deleu Miss Shopping Flanders.

5

Lees meer