De schade aan de Toyota Corolla is groot: het rechter portier is volledig ingedeukt en het raam is gebroken.
Foto LSI De schade aan de Toyota Corolla is groot: het rechter portier is volledig ingedeukt en het raam is gebroken.

"Wie heeft mijn auto aangereden?"

VIER JAAR GELEDEN VLUCHTMISDRIJF GEPLEEGD, NU ZELF SLACHTOFFER

Een 33-jarige vrouw uit Aalbeke is op zoek naar de automobilist die zondagnacht op de Moeskroensesteenweg haar wagen aangereden heeft en er daarna vandoor ging. De vrouw werd drie jaar geleden zelf nog veroordeeld omdat ze twee fietsers omver had gereden en daarna vluchtmisdrijf pleegde. "Ik heb mijn leven gebeterd", zegt ze berouwvol.

De werkweek begon gisterenochtend slecht voor de vrouw uit Aalbeke. Toen ze opstond en door haar raam keek, zag ze dat een andere auto wel heel dicht bij haar Toyota Corolla geparkeerd stond. "Ik vond het vreemd dat die wagen zich nog in zo'n nauw plaatsje had gewurmd", vertelt ze. De werkelijkheid bleek echter anders. Een automobilist had 's nachts blijkbaar haar wagen geramd en tot tegen de andere wagen geduwd. De schade aan de Toyota is groot. Het rechter portier is ingedeukt en het raam is gebroken. Via een oproep op Facebook hoopt de eigenares nu de aanrijder te vinden. Het leverde alvast iets op, want iemand zag haar oproep en vond op het internet een foto van een beschadigde pick-up die plots te koop staat. "Ik hoop dat de verantwoordelijke gevonden wordt, anders moet ik zelf opdraaien voor alle schade. Ik moest vandaag (gisteren, nvdr) noodgedwongen verlof nemen."

Rijverbod

De vrouw is nu slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf, maar vier jaar geleden is ze er zelf ook vandoor gegaan nadat ze twee fietsers had aangereden. In september 2013 heeft ze in beschonken toestand in Sint-Eloois-Winkel twee fietsers van 17 opgeschept, waarna ze hen zwaargewond achterliet en wegreed. Pas uren later trof de politie haar aan in de woning van een vriendin. "Ja, ik heb er nu wel een dubbel gevoel bij", geeft ze toe. "Ik besef dat ik toen fout was en voel me er nog altijd niet goed bij. Maar ik heb mijn straf (zeven maanden rijverbod en een boete, nvdr) gekregen en heb ondertussen mijn leven gebeterd. Ik wil die periode nu zo snel mogelijk achter mij laten en verder het goede pad bewandelen."

Bescheiden

De vader van Arthur Verbeke, een van de fietsers die werd opgeschept, reageert verrast op het Facebookbericht. "In haar plaats zou ik me nu heel bescheiden opstellen", zegt vader Hans Verbeke. "Wie de voorgeschiedenis niet kent, zal verontwaardigd zijn om wat die vrouw nu is overkomen. Maar wij weten beter. Arthur en zijn vriendin Celine kampen vandaag, vier jaar na de feiten, nog altijd met de gevolgen. Elke dag worden ze er aan herinnerd. Beeld je maar eens in hoe zij zich voelen na dat Facebookbericht."


Wie zondagnacht op de Moeskroensesteenweg in Aalbeke iets heeft opgemerkt, kan contact opnemen met de politie op 056/23.96.11.

Lees meer