2 Andy wandelt 24u met levensloop ter ere van een overleden vriend.
Henk Deleu Andy wandelt 24u met levensloop ter ere van een overleden vriend.

Andy zocht en vond gezelschap voor uitdaging op Levensloop: “Ik wandel 24 uur niet alleen”

Andy Vandenbogaerde (48) uit Harelbeke heeft ze gevonden: genoeg sportievelingen om hem 24 uur lang gezelschap te houden tijdens Levensloop dit weekend.

Van zaterdag 28 september 15 uur tot zondag 29 september 15 uur vindt een nieuwe editie van Levensloop plaats in Kortrijk, een evenement waarvan de opbrengst naar de Stichting Tegen Kanker gaat. Andy zal tijdens Levensloop 24 uur lang wandelen, als eerbetoon voor zijn overleden vriend Philippe Lagae, met wie hij samen lid was in loopclub de Gavertrimmers in Harelbeke. Hij stierf enkele maanden geleden, op 53-jarige leeftijd. Andy verwacht dat hij dit weekend in 24 uur tijd zo’n 110 kilometer zal wandelen. “Ik heb eigenlijk vrij gemakkelijk mensen gevonden die wilden meestappen”, zegt Andy. “Dankzij familie, vrienden, buren en leden van de loopclub zal ik niet alleen moeten wandelen. Nu is het hopen op droog weer en véél supporters, want ik zal alle steun kunnen gebruiken.” Donderdag werkt hij nog een halve dag, zodat hij zeker 16 uren kan slapen voor zijn grote uitdaging.

2 Andy wandelt 24 uur met levensloop ter ere van een overleden vriend.
Henk Deleu Andy wandelt 24 uur met levensloop ter ere van een overleden vriend.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer