2 Burgemeester Van Quickenborne in zijn rol als huisarts.
Charlotte Degezelle Burgemeester Van Quickenborne in zijn rol als huisarts.

Burgemeester maakt acteerdebuut

VAN QUICKENBORNE KRIJGT KLEINE ROL IN FILM ROESELAARNAAR

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (Open Vld) maakt binnenkort zijn debuut op het witte doek. In 'Papi, The Movie', de debuutfilm van Roeselaarnaar Kjell Clarysse, speelt hij een kleine rol als huisarts. "Al vrees ik dat ik geen geboren acteur ben", lacht de burgemeester.

Acteurs die in de politiek stappen, zijn er genoeg. Denk maar aan Marijn De Valck of Arnold Schwarzenegger. De omgekeerde beweging komt minder voor. Toch maakt Kortrijks burgemeester Van Quickenborne nu zijn acteerdebuut in de film 'Papie, The Movie', die zondag in première gaat tijdens het Afrikafestival in de Leuvense Kinepolis.

2 Kjell Clarysse tijdens de opnames aan het werk in Oeganda.
Charlotte Degezelle Kjell Clarysse tijdens de opnames aan het werk in Oeganda.

Corrupte zakenman

Die film is het debuut van Roeselaarnaar Kjell Clarysse (30) en werd grotendeels opgenomen in Oeganda. Het is een thriller over een corrupte West-Vlaamse zakenman in Oeganda, die beschuldigd wordt van moord. "De hoofdrol wordt gespeeld door Roeselaarnaar Frederik Declercq, maar voor enkele opnames in Roeselare kon ik Vincent Van Quickenborne strikken", aldus Kjell. "Hij was snel te vinden voor een rolletje en speelt een huisarts. In tegenstelling tot de andere acteurs had hij geen tijd voor een ruime briefing, maar moest de klus in 20 minuutjes geklaard zijn. Hij deed het gelukkig goed en moest niet geknipt worden." Met wat geluk is 'Quickie' straks zowel in de bioscoop als op tv te zien, want twee distributeurs zijn geïnteresseerd om de film in de Belgische bioscoopzalen te brengen. Canal+ overweegt om de film in het Afrikaanse continent op televisie te tonen.

Geen geboren acteur

Maar hoe ervoer de Kortrijkse burgervader zijn filmdebuut? Smaakt het naar meer? "Ik heb m'n medewerking verleend, omdat Kjell een jonge, talentvolle regisseur is in wie ik geloof", zegt Van Quickenborne. "Ik maak maar een korte verschijning en vrees bovendien dat ik geen geboren acteur ben. Daarvoor ben ik net iets te veel mezelf en ik weet ook niet of ik de echte karakterkop van een acteur heb. Ik heb het eindresultaat nog niet gezien en ik kan helaas ook niet op de première aanwezig zijn. Die is gepland op de vooravond van Bo haar verjaardag. Onze kleine meid mag straks haar eerste kaarsje uitblazen en dat gaan we vieren."


Een carrièreswitch lijkt er alvast niet in te zitten. "Moest ik ooit een nieuwe carrière overwegen, dan zou ik liever docent worden aan een hogeschool of universiteit. Jonge mensen verhalen vertellen, iets bijleren en goesting geven in de toekomst. Dat past mij beter dan het acteursleven."


Wie benieuwd is naar Van Quickenborne zijn acteerprestaties, of 'Papi, The Movie' in het algemeen, kan nog tickets voor de première bestellen via kjell.clarysse@edu.vlerick.com. De trailer van de film kan je bekijken op de website https://vimeo.com/157700908.

Lees meer