Een archiefbeeldje van Reveil in Deerlijk in 2015.
Henk Deleu Een archiefbeeldje van Reveil in Deerlijk in 2015.

Deze gemeenten in je streek doen mee aan Reveil op 1 november

Eén op de drie Vlaamse gemeentes neemt deel aan de zesde editie Reveil, het evenement waarbij op 1 november de overledenen worden herdacht met poëzie, verhalen en muziek. Het initiatief ontstond in 2014 in Deerlijk, toen de leden van band Zinger kort na elkaar enkele vrienden verloren en frontman Pieter Deknudt hen wilde herdenken.

Elk jaar wordt Reveil succesvoller. Dit jaar nemen er dus meer dan 100 gemeentes deel. In onze regio zijn dat Deerlijk (zowel op de begraafplaats Centrum als op Sint-Lodewijk), Wevelgem (op de begraafplaats in Gullegem), Kortrijk, Kuurne, Menen, Waregem, Wielsbeke. Het initiatief lokt ook steeds vaker bekendere namen. Dit jaar zal Dana Winner op 1 november zal tussen 17 en 18 uur een akoestisch mini-concert spelen op de begraafplaats van Kermt (Hasselt), speciaal voor haar vader die daar begraven ligt. Een overzicht van alle Reveil-locaties vind je op de website van Reveil: www.reveil.org.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer