2 Vorig jaar reed Wim B. met zijn bestelwagen frontaal in op de auto van Laurent Vermeersch, die overleed.
RV / Jelle Houwen Vorig jaar reed Wim B. met zijn bestelwagen frontaal in op de auto van Laurent Vermeersch, die overleed.

Doodrijder die zes jaar cel kreeg voor 43ste keer veroordeeld

Een 44-jarige wegpiraat uit Menen is in de Brugse politierechtbank voor de 43ste keer veroordeeld. Wim B. werd eerder dit jaar nog veroordeeld tot 6 jaar cel voor het veroorzaken van een ongeval waarbij twee mensen om het leven kwamen. Deze keer stond de doodrijder terecht voor het niet inleveren van zijn rijbewijs na een rijverbod. 

Het strafregister van Wim B. is indrukwekkend. Op 22 mei vorig jaar veroorzaakte hij nog een dodelijk ongeval langs de Oostendestraat in Torhout. Hij was toen amper vier dagen uit te gevangenis en reed terwijl hij een rijverbod had én onder invloed was van alcohol. B. knalde toen aan 120 kilometer per uur - veel te snel - frontaal op een tegenligger. Laurent Vermeersch uit Staden en Bernadette Roelens uit Werken overleefden het ongeval niet. De doodrijder kreeg aanvankelijk zeven jaar cel voor het ongeval, maar in beroep werd dat teruggebracht naar zes jaar. 

Rijbewijs niet ingeleverd

Opvallend: de nieuwe feiten dateren van ná de dodelijke crash. Op 31 juli 2018 moest de man zijn rijbewijs voor de zoveelste keer indienen op de griffie in Brugge na een zoveelste veroordeling - een andere dan de dodelijke crash. “Maar op dat moment zat hij in de gevangenis en kon hij dat dus niet doen. Bovendien lag zijn rijbewijs op dat moment op de griffie in Kortrijk, waar ze het waren kwijtgespeeld. Mijn cliënt wou aangifte doen van het verlies vanuit de gevangenis, maar werd dat geweigerd. Meteen na zijn vrijlating in september deed hij dat wel”, pleitte zijn advocaat. De politierechter ging echter niet mee in dat verhaal en stelde dat de man dat wél kon doen vanuit de gevangenis. Ze legde hem een boete op van 3.200 euro en 3 jaar rijverbod. 

2 Vorig jaar reed Wim B. met zijn bestelwagen frontaal in op de auto van Laurent Vermeersch, die overleed.
Jelle Houwen Vorig jaar reed Wim B. met zijn bestelwagen frontaal in op de auto van Laurent Vermeersch, die overleed.

50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peggie Van Audenhove

    Op 31 juli 2018 moest de man zijn rijbewijs voor de zoveelste keer indienen op de griffie Van Brugge. Hijzelf zat in de cel en zijn rijbewijs lag al op de griffie maar dan in Kortrijk. Zoiets verzin je niet. Only in Belgium.

  • Nikolaas Bouman

    Het Belgische gerecht heeft blijkbaar geen enkel respect voor het menselijk leven. Het is stuitend dat wij dit laten gebeuren. Levenslang opsluiten en snel!

Lees meer