Een deal voor 26 kilogram cocaïne was het sein voor de speurders om toe te slaan.
Photo News Een deal voor 26 kilogram cocaïne was het sein voor de speurders om toe te slaan.

Drie Kortrijkse broers in cel voor internationale drugssmokkel na deal met 26 kilogram cocaïne

Drie broers van een Kortrijkse familie zitten in de cel op verdenking van internationale drugssmokkel. Eén van hen kon opgepakt worden bij een deal van 26 kilogram cocaïne in Molenbeek, de twee anderen zitten in Frankrijk en Spanje opgesloten. De aanhoudingen zijn het resultaat van jaren speurwerk.

Al sinds 2014 beten speurders van de federale gerechtelijke politie van Kortrijk zich in het dossier van de broers O. vast. Toen al was er info dat ze zich met internationale drugssmokkel van hasj en cocaïne tussen Marokko, Spanje, Frankrijk, Nederland, België en de rest van Europa bezig hielden. Ze gebruikten daarvoor onder meer de haven van Antwerpen en zelfs de luchthaven van Zaventem. Telefoontaps, observaties en andere bijzondere opsporingsmethodes volgden, tot vorige week het moment van de waarheid bleek aangebroken.

In Molenbeek konden Ayoub O. (23) uit Kortrijk en Hassan F. op heterdaad betrapt worden toen ze de verkoop van 26 kilogram cocaïne met een straatwaarde van 1,3 miljoen euro regelden. Tegelijkertijd konden samen met de Franse en Spaanse politie in Frankrijk en Spanje ook broers Khalid (39) en Daoud (34) opgepakt worden. Zij zullen aan België worden uitgeleverd. Een Europees aanhoudingsmandaat is uitgevaardigd.

Netwerk

De raadkamer in Kortrijk verlengde dinsdag alvast de aanhouding van Ayoub O. en Hassan F. Ze worden er van verdacht deel uit te maken van een groter netwerk. Verder onderzoek moet de precieze omvang van de smokkel nu in kaart brengen. “We hebben bewijzen dat ze al minstens vijf jaar bezig zijn”, klinkt het bij het Kortrijkse parket, dat best fier is op het resultaat en de aanhoudingen.

Ayoub O. kwam in het verleden al in contact met het gerecht, onder meer voor heling van gestolen juwelen. Ook Daoud liep al tegen de lamp, onder meer voor afpersing van geld in 2006. Toen al dook zijn naam op in een lopend drugsdossier.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • andré joye

    Hoe lang zal de Belgische justitie dit nog dulden en pamperstraffen uitspreken ???Met wat zijn ze daar eigenlijk bezig; die magistraten en rechters?Zakkenvullen ???

  • Dave Florizone

    Renderende zaak, vijf jaar speurwerk om drie broers te klissen.

Lees meer