We zien op de foto (vlnr) Eddy Lefevre, Camille, Sven Lefevre, Babette, Femke Stragier en Jeannine Man.
Henk Deleu We zien op de foto (vlnr) Eddy Lefevre, Camille, Sven Lefevre, Babette, Femke Stragier en Jeannine Man.

Drukkerij is nu ook ontmoetingsplaats: “We zijn warmhartige mensen”

O’blong opent verder doopsuikerwinkel Boon, en Bazaar vol leuke spulletjes

Vergeet Onlinedrukwerk. De drukkerij in de Vredelaan neemt een nieuwe start als O’blong en opent bovendien doopsuikerwinkel Boon en Bazaar, met leuke spulletjes. Meer nog: wie er binnenspringt, krijgt een gratis koffie. “We zijn warmhartige mensen. Wie een babbeltje wil komen slaan, is welkom”, zeggen zaakvoerders Sven Lefevre (45) en Femke Stragier (35). “We maken het zo gezellig hier.”

Onlinedrukwerk, 19 jaar geleden geopend in de Aalbeeksesteenweg en sinds 2010 in de Vredelaan, is niet meer. De drukkerij snijdt een nieuw hoofdstuk aan als O’blong. De naam verwijst naar een term uit de boekdrukkunst. O’blong is specialist in digitaal drukwerk, van visitekaartjes tot hardcover boeken. “We leveren als kleine drukkerij dezelfde kwaliteit als een grote drukkerij”, zeggen Sven Lefevre en Femke Stragier. “Je bent hier voor kleinere oplages welkom. Zelfs één enkel boek laten drukken kan. Dat is uniek in een drukkerij. Ook onze snelheid is een troef. We kunnen drukwerk dezelfde dag nog afleveren, hoewel we toch verfijnd werken. Een boek met linnen kaft en goudfoliedruk is geen enkel probleem. We maken ook zelf ontwerpen. We hebben naast Kortrijk klanten tot uit Gent, Brugge en Noord-Frankrijk. Vooral dankzij mond-aan-mondreclame, maar we mogen nog wat bekender worden.”

Eindejaarsgeschenken

Een wat kille ontvangstruimte vooraan de drukkerij onderging een metamorfose. Je hebt er nu Boon, een doopsuikerwinkel op maat. “Als we geboortekaartjes ontwerpen, krijgen we vaak de vraag of we niet ook de doosjes en doopsuiker kunnen regelen”, zegt Femke Stragier. “Daar speelt Boon nu op in. We werken persoonlijke concepten uit. Een volledig geboortepakket is geen probleem. We geven zelfs tips om een kinderkamer in te richten, met de leukere merken. En we leveren de doopsuiker tot in het ziekenhuis. We stellen in het winkeltje Boon ook tentoon wat er allemaal mogelijk is. Boon gaat hand in hand met Bazaar. Dat is een winkeltje vol leuke spulletjes zoals kerstkaarten, houten speelgoed, vriendenboekjes, schattige kopjes, gepersonaliseerde koffertjes, noem maar op. Ideaal voor wie een eindejaarsgeschenk zoekt.”

Omdat we merken dat er toch wel wat eenzaamheid is in onze maatschappij, is iedereen hier welkom voor een babbeltje. We serveren heel graag een gratis kopje koffie of thee. Laagdrempelig, zonder er een cafetaria van te maken.

Femke Stragier en Sven Lefevre

Babbeltje slaan

Bijzonder is dat wie Boon en Bazaar bezoekt in de Vredelaan 75, niet per se iets hoeft te kopen. “We willen iets extra doen, waar we ons hart inleggen”, zeggen Femke en Sven. “Omdat we merken dat er toch wel wat eenzaamheid is in onze maatschappij, is iedereen hier welkom voor een babbeltje. We serveren heel graag een gratis kopje koffie of thee. Laagdrempelig, zonder er een cafetaria van te maken. Het gebeurt nu al regelmatig, dat mensen hier binnenspringen om een praatje te slaan. We vinden dat gezellig”, aldus Femke en Sven, die veel hulp krijgen van de ouders van Sven. Jeannine Man (74) is de mascotte van de drukkerij. “Ze is hier elke dag, iedereen kent haar”, glimlacht Femke. “Zo blinkt ze graag onze machines op of ze doet het stof af.” De vroegere postbode Eddy Lefevre (74) is dan weer specialist in het afstellen van de machines. “Hij heeft enorm veel oog voor afwerking en detail.”

Sinterklaas komt

Boon en Bazaar leren kennen kan onder meer op zaterdag 30 november, tussen 10 en 12 uur. Want net dan brengt ook Sinterklaas een bezoekje aan de winkel. “We hopen op veel blije gezichten. Want de Sint brengt voor elk boontje iets lekkers mee en er is voor iedereen gratis warme chocomelk”, aldus Femke Stragier en Sven Lefevre. Info staat op de Facebookpagina Boon en Bazaar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer