3 Drummer Geert Omey in het AZ Groeninge
Alexander Haezebrouck Drummer Geert Omey in het AZ Groeninge

Drummer Green Onions revalideert in ziekenhuis met open beenbreuk na motorongeval

Drummer Geert Omey (54) uit Kortrijk van de bekende coverband Green Onions ligt in het ziekenhuis met een open beenbreuk na een ongeval met zijn Harley Davidson afgelopen woensdag in Izegem. “Het zal een jaar duren vooraleer ik volledig hersteld ben”, vertelt Geert van op zijn ziektebed. 

Geert reed woensdagmiddag met zijn Harley Davidson in de Brugstraat richting de spoorwegovergang. Ter hoogte van het kruispunt met de Dirk Martenslaan werd Geert gegrepen door een bestelwagen. “Ik dacht dat ik op een voorrangsweg reed en heb dat kruispunt verkeerd ingeschat”, zegt Geert. “Die bestelwagen is recht op mijn been gereden.” Geert kreeg de eerste zorgen in het ziekenhuis in Izegem, maar vroeg al snel om overgeplaatst te worden naar het AZ Groeninge in Kortrijk. “De verwondingen zijn niet min”, zegt Geert. Ik moet nog minstens twee weken in het ziekenhuis blijven, omdat ze dan pas een operatie kunnen doen. Pijn heb ik ondertussen gelukkig niet meer.”

3 De Harley werd gegrepen door de bestelwagen.
LSI De Harley werd gegrepen door de bestelwagen.

19-jarig toptalent vervangt Geert als drummer

Drummer Geert ligt dan wel in het ziekenhuis, ‘The Show Must Go On’ voor rockgroep Green Onions. “Een 19-jarige drumster, aan wie ik als eerste moest denken, vervangt mij voorlopig” zegt Geert. “Woensdag hebben we haar gecontacteerd, donderdag heeft ze gerepeteerd met de band om daarna alles in te studeren. Vrijdag stond ze al foutloos op het podium op de Rollofeesten in Rollegem, echt een toptalentje. Het zal wel even duren vooraleer ik zelf opnieuw achter mijn drumstel kan zitten. Vorig jaar heb ik ook enkele maanden moeten revalideren na een ongeval met mijn fiets, toen was het mijn linkerbeen en kon ik nog drummen. De open beenbreuk is deze keer in mijn rechterbeen, waardoor dat nu voorlopig niet meer kan.” 

Er wacht Geert sowieso een lange revalidatie.

3 Ronny Van Eetvelde, Marino Dendooven, de nieuwe bassist Thomas Goorman en drummer Geert Omey van Green Onions
Henk Deleu Ronny Van Eetvelde, Marino Dendooven, de nieuwe bassist Thomas Goorman en drummer Geert Omey van Green Onions

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer