De bedrijfsleider zat achter het stuur van een Ferrari.
Instagram De bedrijfsleider zat achter het stuur van een Ferrari.

Ferrari-rijder scheurt met 190 km per uur over E17: boete en 15 dagen rijverbod

Een 46-jarige bedrijfsleider uit Wevelgem is veroordeeld tot 15 dagen rijverbod en 600 euro boete betalen omdat hij te snel reed met een Ferrari.

Op de E17 in Waregem werd P. D. op 18 februari van dit jaar met een Ferrari met 190 kilometer per uur geflitst. Na correctie bleef de teller op 178 kilometer per uur steken in de politierechtbank. Voor D. was het de vierde keer dat hij zich voor een snelheidsovertreding moest verantwoorden. De Ferrari was niet de wagen voor zijn dagelijks woon-werkverkeer, maar moest op onderhoud. De man is duidelijk een autoliefhebber, want eerder stonden onder meer al een BMW coupé, een Mercedes M320 en een Bentley in zijn garage. De politierechter ging niet meer in op zijn vraag om het rijverbod enkel in het weekend op te leggen. Die gunst kreeg hij bij een eerdere veroordeling al eens.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marnick dedier

    die kerel lacht gewoon daarmee, zijn wagen in beslag nemen zou wat anders maar veel beter geweest zijn, ik heb ondervonden dat mensen gewoon lachen met die kleine boetes.

  • pol van de velde

    Waarom laten de politici nog wagens toe op de openbare weg die 200-250 en zelfs 300km/h kunnen rijden als je maar max. 130km/h moogt rijden in Europa? Het is alsof ze iedereen een vuurwapen in de hand stoppen en zeggen dat je er niet mee mag schieten. Of heeft het niets met veiligheid te maken en is het alleen te doen om boetes te kunnen innen? Dan is het begrijpelijk dat ze deze wagens met hoge snelheden toelaten.

Lees meer