2 De politie van de zone Mira doet de nodige vaststellingen.
LSI De politie van de zone Mira doet de nodige vaststellingen.

Fietser (16) zwaargewond bij ongeval na schooltijd

Bij een ongeval langs de Zultseweg in Waregem is woensdagmiddag kort na schooltijd een 16-jarige scholier uit Zulte zwaargewond geraakt.

De jongen reed met zijn fiets op het tweerichtingsfietspad van Waregem naar Zulte. Iets over 12 uur verliet een 33-jarige buurtbewoonster met haar minibusje aan de Drogenboom een zijstraat en botste tijdens een hevige bui tegen de fietser. In een reflex duwde de automobiliste op het gaspedaal in plaats van op het rempedaal. Fietser Kevin V. kwam ten val, raakte onder het voertuig en werd zo’n 50 meter meegesleurd. De brandweer moest eraan te pas komen om de jongen vanonder het voertuig te halen. Hij bleef bij bewustzijn en kreeg de eerste zorg door een ambulance en mugteam toegediend. Na zijn bevrijding ging het naar het ziekenhuis in Kortrijk. De Zultseweg bleef een tijdlang voor alle verkeer afgesloten. Het Kortrijkse parket stuurde geen deskundige omdat er voldoende getuigen waren die het ongeval zagen gebeuren en er geen discussie was over de omstandigheden. De toestand van de fietser is stabiel. Meer zelfs: hij bleek uiteindelijk na grondig onderzoek slechts oppervlakkige verwondingen te hebben opgelopen.

2 Het zwarte minibusje greep de fietser.
LSI Het zwarte minibusje greep de fietser.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer