De politiezone Mira nam ook deel aan de nationale flitsmarathon.
PZ Mira De politiezone Mira nam ook deel aan de nationale flitsmarathon.

Flitsmarathon levert 7,5 procent hardrijders op: proces-verbaal volgt

De nationale flitsmarathon was ook voor de politiezone Mira een reden om extra te gaan controleren op snelheid. 7,5 procent van de bestuurders ging in de fout. 125 processen-verbaal gaan straks op de post.

De anonieme flitswagen werd tussen dinsdagmorgen 6 uur en woensdagmorgen opgesteld op verschillende plaatsen in de politiezone Mira (Waregem en omgeving). Welgeteld 1.679 voertuigen passeerden de revue. 125 bestuurders duwden het gaspedaal te diep in. De hoogste overtreding was die van een man die (gecorrigeerd en dus naar beneden bijgesteld) 88 kilometer per uur reed in de bebouwde kom, waar de maximumsnelheid is vastgelegd op 50. De man in kwestie zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jaak catteeuw

    Zijn niet altijd hoogvliegers, die moeten eruit, niet de bestuurders die slechts enkele km per uur in overtreding zijn, op plaatsen waar geen huizen staan, geen scholen, enz doch waar veel geld kan opgehaald worden!!

Lees meer