Onder meer vlogger Hannes Coudenys stemt ja. Hij rijdt graag met de auto. Maar één maandelijkse autovrije zondag is oké.
Kos Onder meer vlogger Hannes Coudenys stemt ja. Hij rijdt graag met de auto. Maar één maandelijkse autovrije zondag is oké.

Horecabaas, KVK-trainer en vlogger in filmpje: “Wij stemmen voor maandelijkse autovrije zondagen”

Het debat over het al dan niet invoeren van een maandelijkse autovrije zondag in Kortrijk loopt volop. Nu er deze week een digitaal referendum loopt dat - we herhalen het nog eens - wel degelijk bindend is. Enkele bekende ja-stemmers outen zich nu in een opmerkelijk promofilmpje. De bekende horecabaas Dieter De Clercq speelt er een centrale rol in. “Neem de laatste autovrije zondag (op zondag 22 september, red.)”, vertelt hij onder meer. “Dat is Kortrijk op zijn best.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De stad die even tot stilstand komt. Iedereen komt buiten om zich te amuseren. We nemen de straten in om te vieren. Om elkaar te ontmoeten. Om de kinderen te laten spelen. Je voelt de stad heropleven. De lucht is zoveel gezonder. Even niet gehaast zijn. Tot rust komen in het midden van een anders zo drukke stad. Puur genieten. Daarom stemmen we ja in het referendum”, aldus Dieter De Clercq. In het filmpje komen ook tal van andere bekende ja-stemmers aan bod zoals vlogger Hannes Coudenys, KVK-trainer Yves Vanderhaeghe, Kevin Labeeuw van Green Leaf Projects, Johan Moreels van de verpakkingsvrije winkel Zonder Meer, Paul Drèze van tacozaak Manuel Kartel, Arjen Claeys van horecazaak Pand.A, tattoo-artieste Cindy Frey, Philippe Mottrie van catering Mottrie en Co en nog vele anderen. Het digitaal referendum loopt nog tot en met zondag 20 oktober. Wie minstens 16 jaar is en in Groot-Kortrijk woont, kan stemmen. Dat doe je op www.kortrijk.be.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lea Hils

    De sossen moeten het er perse doorkrijgen om geen gezichtsverlies te lijden, hopelijk komt het er niet door en worden de fietsstraten ook afgeschaft.

  • piet devlieger

    Ik heb voor twee jaar geprobeerd een vergunning te krijgen om te mogen rijden tijdens de autovrije zondag, Koen Lapauw. Dat werd botweg geweigerd door een 'deskundige' van Kortrijk. Mails aan burgemeester en schepenen geven een antwoord dat gewoon kan begrepen worden als 'je kan de pot op'. Dat is Kortrijk.

Lees meer