Ronny Van Eetvelde, Marino Dendooven, de nieuwe bassist Thomas Goorman en drummer Geert Omey zijn klaar om de hemel te bestormen.
Henk Deleu Ronny Van Eetvelde, Marino Dendooven, de nieuwe bassist Thomas Goorman en drummer Geert Omey zijn klaar om de hemel te bestormen.

Jubilerende rockcoverband Green Onions neemt doorstart met nieuwe bassist: “Ons publiek blijft jong”

Rockcoverband Green Onions neemt na vijftien jaar een doorstart, met Thomas Goorman (32) als nieuwe bassist. “Het klikt omdat we hetzelfde DNA hebben. Het zijn allemaal fantastische rockmuzikanten”, zegt Thomas Goorman, die in Aalter woont. Zijn vuurdoop is komende vrijdag, op een privéfeest in Kortrijk.

De vorige bassist Gerbrand Desnouck uit Ingelmunster verliet Green Onions eind maart in alle vriendschap omdat het grote aantal optredens begon door te wegen, vooral tijdens verlofperiodes. De razend populaire rockcoverband treedt zo’n vijftig keer per jaar op. “We hielden via Facebook en internetkanalen een auditie, waar dertig reacties op kwamen”, zegt zanger Marino Dendooven (43) uit Deerlijk. De vijf beste waren aan elkaar gewaagd, maar Thomas Goorman stak er bovenuit. Niet alleen omdat hij een steengoeie bassist is, maar ook door zijn rockachtergrond en bereidheid om te entertainen. “Hij heeft ook uitstraling, terwijl zijn persoonlijkheid perfect past bij Green Onions”, zegt drummer Geert Omey (54) uit Kortrijk. “Het klopt, ook als collectief.”

De muzikanten van Green Onions hebben een hoog rock ‘n roll-gehalte, wat wel cool is

Thomas Goorman

Hoog rock ’n roll-gehalte

Thomas Goorman ziet het helemaal zitten. Er was op zondag 14 april al een geslaagde try-out in café Den Bras. Nu vrijdag volgt de echte vuurdoop, met een optreden op een privéfeest van zorggroep Heilig Hart in evenementenhal Depart op Weide. “Ik schrijf graag eigen nummers, maar het is moeilijk om zo aan de bak te komen en op grote podia te staan”, zegt Thomas Goorman. “Met Green Onions kan ik dat nu wel doen. Ik had het totaal niet verwacht, de nieuwe bassist worden. Ik ben al een maand iedere dag keihard aan het oefenen, om me zo klaar te stomen voor mijn eerste echte optreden met Green Onions. Het klikt ook omdat ze altijd creatief uit de hoek proberen te komen als coverband. Ze hebben een hoog rock ’n roll-gehalte, wat wel cool is. Het is altijd vol gas met Green Onions. Ze zetten overal twee uur het kot in brand. Het publiek is steeds enthousiast, wat erg aanstekelijk werkt. Ze zijn erg ambitieus en op en top professioneel. Ik ben echt onder de indruk. Of hun al wat oudere leeftijden me niet stoort? Ze zijn nog jong van geest hoor (lacht). Het moeilijkste nummer om in te studeren? Dancing Queen van ABBA. Een van de beste popnummers ooit, maar allesbehalve evident om in de vingers te hebben.”

We amuseren ons ook na vijftien jaar nog rot en stralen dat uit

Zanger Marino Dendooven

Gentse Feesten

Green Onions brengt diverse nummers, overgoten met een rocksaus. “Het gaat als het ware van I Was Made For Lovin’ You van Kiss tot Levels van Avicii”, zegt Marino Dendooven. Een muzikale flashback door veertig jaar muziekgeschiedenis dus, met ook hedendaagse hits. “We mixen populaire liedjes altijd tot medleys van zo’n twintig minuten”, gaat de zanger verder. “We pauzeren enkel als we van genre veranderen tijdens een optreden. De mayonaise pakt nog altijd omdat we elkaar blijven prikkelen en stimuleren als muzikanten. We amuseren ons ook na vijftien jaar rot en stralen dat uit. Het is steeds met de volle goesting. En wij worden inderdaad wel een jaartje ouder, maar ons publiek blijft jong. Onze shows zijn fantastisch. Onze ambitie is om nog meer grote optredens te doen. Zo staan we eind mei op de Grote Markt van Mechelen, voor de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. We zijn verder op de Gentse Feesten, met een show op het Sint-Baafsplein. En we zijn in oktober van de partij op het Student Welcome Concert in Kortrijk. Er zit nog altijd marge op onze groei.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer