Komt er een rematch tussen Taylor en Persoon in Kortrijk Xpo?
BELGA Komt er een rematch tussen Taylor en Persoon in Kortrijk Xpo?

Katie Taylor naar Kortrijk voor rematch tegen
Delfine Persoon? “Er zijn meerdere contacten”

Durft Katie Taylor een rematch aan tegen Delfine Persoon, na haar omstreden overwinning in New York? Op sociale media wordt opgeroepen om die rematch in het Sportpaleis in Antwerpen of op de Heizel in Brussel te houden. Er is nóg een concrete piste. Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) wil een rematch in Kortrijk Xpo.

Dat zegt Van Quickenborne niet zomaar, want Delfine Persoon versloeg twee maanden geleden Melissa St. Vil alias Killer Mel uit New York op een boksgala in Kortrijk Xpo. Er daagden toen 1.400 toeschouwers op. Maar als Katie Taylor naar Xpo zou komen, zou het beurzencentrum helemaal uit zijn voegen barsten. “Het boksgala was een erg grote investering”, zegt organisator Kurt Goethals. “Het zou machtig zijn, mocht de rematch tussen Taylor en Persoon naar Xpo gehaald worden. Er zijn al meerdere contacten gelegd, ook met de bedrijfswereld. Er gaan zelfs stemmen op om een crowdfunding te starten. Want er zijn immens grote budgetten voor nodig. Maar geef toe: als er een rematch komt, moet dat in West-Vlaanderen zijn, de thuishaven van Delfine Persoon. En dan is Xpo de beste plaats”, aldus Kurt Goethals.

Meerdere klachten

Persoon verloor in Madison Square Garden in New York van Taylor na een omstreden beslissing van de Amerikaanse kamprechters, die de Ierse Katie Taylor een nipt voordeel gaven met 95-95 en twee keer 96-94. De Belgische boksfederatie diende een klacht in bij de vier internationale federaties. De bond vindt het niet kunnen dat de jury uit drie Amerikanen bestond en vindt dat er een rematch moet komen met minstens ook een Belg in de jury. Ook Delfine Persoon diende een klacht in bij de World Boxing Council (WBC). Of de rematch er echt komt, is afwachten. Er wordt gevreesd dat Taylor het niet aandurft en Persoon gewoon wat wil paaien. Wordt vervolgd.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • johan vankeirs

    1 april is al een tijdje voorbij.ALS er toch een rematch zou komen zal dit zeker niet in Kortrijk zijn.Veel te klein voor zo'n matchen.

  • Tina Peeters

    Als er een rematch komt zal dat allicht ook in het voorprogramma zijn van de AJ rematch met Ruiz Jr. en dat is in het VK

Lees meer