2 De leerlingen van de Academie voor Schone Kunsten maakten gisteren schilderijen tegen geweld. En vergaten uiteraard de vredesduif niet.
Joyce Mesdag De leerlingen van de Academie voor Schone Kunsten maakten gisteren schilderijen tegen geweld. En vergaten uiteraard de vredesduif niet.

Kinderen maken schilderijen met vredesboodschap

De leerlingen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Kortrijk hebben gisteren een reuzegroot schilderij gemaakt tegen geweld. De Houtmarkt wordt dit jaar heraangelegd en voor de deur van de Academie is recent de betonplaat gegoten. Het was al afgesproken dat de leerlingen van de Academie hier een groot schilderij zouden maken. "Later, als daar een groenzone bovenkomt, wordt dat dan een verborgen kunstwerk in Kortrijk", zegt Seel Seynhaeve, communicatieverantwoordelijke van de stad. Na de gebeurtenissen van gisteren besloten de leerlingen het geplande ontwerp echter een beetje aan te passen. "We hebben zoals afgesproken een reflectie van ons gebouw gemaakt", zegt Petra Flamand van de Academie. "Alleen hebben we een vredesboodschap verwerkt in de verschillende ramen van ons schilderij." "Wij hebben vredesduiven geschilderd, voor de mensen die gisteren gestorven zijn of gewond zijn geraakt", zeggen Julia Talpe, Safya Ait-Mascour, Verena Luypaerd. "We willen dat er vrede is, en dat de oorlogen overal stoppen. Misschien gaan de mensen door onze tekening daar wel over nadenken." (JME)

2
Foto's Mesdag

Lees meer