Politierechtbank Kortrijk.
Hans Verbeke Politierechtbank Kortrijk.

Kleindochter trakteert opa op verjaardagsfeest:
15 dagen rijverbod

Een man op leeftijd moet vijftien dagen zijn auto aan de kant laten staan omdat hij positief blies na een verjaardagsfeestje van z’n kleindochter. H.C. zwalpte over de weg met zijn wagen. “Ik was er van overtuigd dat ik nog op een normale manier naar huis kon rijden”, zegt de man.

Zwalpend over de weg trok H.C. ’s avonds de aandacht van een politiepatrouille. De man had ook duidelijk moeite om een bocht te nemen zoals het hoorde. Het gebeurde op amper honderd meter van zijn deur. Toen hij aan de kant werd gezet, bleek dat hij behoorlijk ver boven z’n theewater was. “Ik kom van het verjaardagsfeestje van mijn kleindochter”, legde de man uit aan de wetsdienaars. “In de laatste twee uur heb ik drie Pale Ale’s gedronken, mijn lievelingsbier. M’n kleindochter had die speciaal in huis gehaald, dat kon ik toch niet weigeren?” De vaststellers noteerden dat de man amper nog op z’n benen kon staan. H.C. kreeg niet alleen een rijverbod van vijftien dagen, hij moet ook een boete van 600 euro betalen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer