5 Een beeld van een drive-incinema in Dresden in Duitsland, waar maximum 500 wagens toegelaten zijn met telkens maximum twee mensen in de auto.
AP Een beeld van een drive-incinema in Dresden in Duitsland, waar maximum 500 wagens toegelaten zijn met telkens maximum twee mensen in de auto.

Exclusief voor abonnees

Kortrijk smeedt plannen voor drive-incinema komende zomer: “Coronaproof en pionier in België”

Kortrijk onderzoekt de haalbaarheid van een drive-incinema, wat voor mensen een leuk en veilig uitstapje kan zijn, in een zomer zonder grote evenementen. Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) staat in contact met Kinepolis, om het klaar te spelen. Ook beeldschermspecialist Barco is bereid om er aan mee te werken. “We hebben er zeker het geschikte materiaal voor”, zegt Barco-woordvoerster Inge Govaerts. Het idee komt van enkele Kortrijkzanen. “We kunnen hier Kortrijk mee op de kaart zetten in ons land, komende zomer”, zegt Xavier Vansteelandt.

Old-school drive-incinema’s boomen in coronatijden, zoals in de Verenigde Staten van Amerika. Het is veilig, want iedereen blijft in zijn eigen auto. In het Duitse Essen en Dresden doen ze het ook. Daar mogen maximum twee mensen in een auto zitten. Tickets zijn vooraf enkel online te verkrijgen. In Teheran in Iran worden auto’s zelfs eerst gedesinfecteerd, vooraleer ze het terrein mogen oprijden. Kortrijk wil in ons land pionieren, met een drive-incinema. De slaagkansen zijn reëel. Joost Bert, voorzitter van cinemagroep Kinepolis, woont in Kortrijk.

Lees meer