2 Je komt lunchen in bistro Epic in het Parkhotel? Zet je wagen aan de inkom en geef je sleutels af. Het personeel zoekt zelf parking en zet je auto na de maaltijd weer vooraan het hotel klaar.
Henk Deleu Je komt lunchen in bistro Epic in het Parkhotel? Zet je wagen aan de inkom en geef je sleutels af. Het personeel zoekt zelf parking en zet je auto na de maaltijd weer vooraan het hotel klaar.

Lunchen in Parkhotel? Personeel parkeert gratis je wagen

Bistro zit in modern jasje en chef-kok lanceert ook nieuwe kaart

Het Parkhotel start met een opvallende gratis service voor bezoekers van bistro Epic. “Stop aan de inkom van het hotel en geef je sleutels af. Ons personeel zet je wagen zelf op een parking en zet de auto na de maaltijd terug klaar”, zegt Frederik Desmet (44). De nieuwe chef-kok lanceert ook een nieuwe kaart. En het interieur van de bistro ziet er anders uit, met een open keuken.

De gratis parkeerservice van het Parkhotel wordt bewust nu opgestart. Nadat drie jaar geleden de parking op het Stationsplein bij het hotel voor een fietsenparking week, is nu ook op het nabijgelegen Conservatoriumplein de parking deels niet meer beschikbaar. Omdat daar de bouw van de nieuwe ondergrondse parkeerhaven Station gestart is. Met de gratis parkeerservice hopen ze bij het Parkhotel de mensen toch te overtuigen om er in hun bistro te lunchen. “Gedaan met lang parking zoeken, we regelen dat nu zelf”, zegt Frederik Desmet. Er gebeurt nog veel meer om het restaurant van het hotel lokaal weer meer op de kaart te zetten bij de Kortrijkzanen.

Keukenpersoneel trainen

Nadat er een jaar geleden centraal een nieuwe bar kwam, heeft bistro Epic nu ook een open keuken. Frederik Desmet is er de nieuwe chef-kok. Hij combineert zijn werk in de bistro van het Parkhotel met zijn kookkunsten in het bekende gastronomische restaurant Oud Walle in de Koning Albertstraat, op een boogscheut van het Parkhotel. “De werking in de open keuken van de bistro in het Parkhotel is heel aangenaam”, vertelt Frederik Desmet. “Je zit er niet tussen vier muren. Er is veel meer voeling met de klanten. En het zaal- en keukenpersoneel werken nu nog meer als een team samen. Ik ben er wel niet iedere dag. Ik draai drie tot vier shiften per week mee om het keukenpersoneel te trainen. Zo heb ik ook nog tijd voor Oud Walle. Het loopt prima zo.”

De klassiekers blijven, maar met een nieuwe twist. Zo maken we om een voorbeeld te geven de varkenswangetjes nu met het donkere bier Goedendag uit Marke. En dan zijn er de nieuwe gerechten. Mijn favoriet is de Luikse balletjes met veldsla en gebrande ui. Geen klassieke balletjes in tomatensaus dus, maar met Luikse stroop en ajuin. Vernieuwend, maar toch herkenbaar.

Chef-kok Frederik Desmet
2 Chef-kok Frederik Desmet en restaurantmanager Anneke Lafaut in de open keuken van bistro Epic.
Henk Deleu Chef-kok Frederik Desmet en restaurantmanager Anneke Lafaut in de open keuken van bistro Epic.

Luikse balletjes

Het restaurant bestaat, net zoals het hotel, 35 jaar. Kortrijkzanen kennen er de klassiekers: koninginnenhapje, varkenswangetjes en steak tartaar. “Die klassiekers blijven op de nieuwe kaart staan, maar met een nieuwe twist. Zo maken we om een voorbeeld te geven de varkenswangetjes nu met het donkere bier Goedendag uit Marke”, zegt Frederik Desmet. “De klassiekers zijn ook moderner op het bord gedresseerd. Zo is de steak tartaar nu een mooie rechte lijn, met speelse garnituurtjes. En dan zijn er de nieuwe gerechten. Mijn favoriet is de Luikse balletjes met veldsla en gebrande ui. Geen klassieke balletjes in tomatensaus dus, maar met Luikse stroop en ajuin. Vernieuwend, maar toch herkenbaar. We werken ook meer seizoensgebonden. Het is de bedoeling om de kaart vier tot vijf keer per jaar te vernieuwen. De klanten vragen daar zelf om. Er zijn er veel die hier wekelijks op hotel komen, zoals werknemers van bedrijven. Die willen regelmatig verrast worden. We gaan dat nu doen.”

Gevarieerd publiek

De bistro van het Parkhotel is bekend voor de warme uitstraling en de speciale sfeer, door het gevarieerd internationaal publiek. Voetbalploegen, profrenners, zangers,… de deur staat voor iedereen open. Klanten kennen de personeelsleden bij naam, en zeker de manager van het restaurant. Anneke Lafaut (40) werkt al 21 jaar met een stralende lach in het hotel. “Wat de klanten vertellen, interesseert me oprecht”, zegt Anneke. “We houden in de bistro altijd rekening met hun wensen”, aldus de manager. Verdere info staat op www.parkhotel.be.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • luc declerck

    Is het nieuwe hotel en restaurant rolstoeltoegankelijk ?

Lees meer