2 Langs het kanaal Bossuit-Kortrijk staan bordjes 'verboden te zwemmen'.
Henk Deleu Langs het kanaal Bossuit-Kortrijk staan bordjes 'verboden te zwemmen'.

Maand na verdrinking toch weer zwemmers in kanaal

Net geen maand nadat Norbert Nsanzimana (21) verdronk in het kanaal Bossuit-Kortrijk, zijn er daar dinsdag weer zwemmers gesignaleerd. Er staan nochtans duidelijk bordjes ‘verboden te zwemmen’. De ons doorgespeelde videobeelden zijn gemaakt ter hoogte van volkscafé De Lille.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je ziet aan de overkant enkele mensen in het water, ter hoogte van de Koninklijke Kortrijkse Yacht- en Kanoclub, die verkoeling zoeken, tijdens de derde hittegolf deze zomer. De politie controleert extra op wildzwemmers in het kanaal, zonder er een heksenjacht van te maken. Wie betrapt wordt, riskeert een GAS-boete van 50 euro. We herhalen het nog een keer: zwemmen in bevaarbare waterwegen zoals het kanaal is verboden. Aankomende schepen, verborgen voorwerpen onder water, waterplanten waarin je verstrikt kan raken, onverwachte stromingen, schommelingen in temperatuur en waterkwaliteit: het zijn allemaal risico’s die je niet mag onderschatten.

2 Norbert Nsanzimana verdronk op maandag 29 juli.
Hans Verbeke Norbert Nsanzimana verdronk op maandag 29 juli.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Lebon

    Hebben er afgelopen eentje kunnen overhalen het niet te doen terwijl wij aan het vissen waren die ging springen van de Luipaardbrug was al over de rand van de brug gegaan.. Hij wilde stoer doen tegenover zijn liefje... Gek toch...

Lees meer