Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) kon de man arresteren.
Alexander Haezebrouck Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) kon de man arresteren.

Man valt willekeurig voetgangers aan met een balk in Kortrijk: drie gewonden

Een man heeft vrijdagavond in het centrum van Kortrijk mensen aangevallen met een houten stok of balk. Hij sloeg willekeurige voorbijgangers op het hoofd en maakte daarbij drie slachtoffers. 

Twee van hen raakten zwaargewond, een derde slachtoffer liep lichte verwondingen op. De feiten gebeurden op het Jozef Vandaleplein, in de Jan Baptiste de Jonghestraat en in de Vredelaan. 

De politie kon de man oppakken. “De slachtoffers zijn van vreemde origine, net als de dader”, zegt Hanne Demedts van het parket. “Ik kan formeel ontkennen dat er sprake zou zijn van racistische motieven, een gerucht dat eerder circuleerde.”

Hij werd onderzocht door een wetsdokter, die vaststelde dat de man kampt met een geestesziekte. Hij werd dan ook meteen gedwongen opgenomen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer