2 De vrouw had net een bezoekje gebracht aan De Bloemenhal.
LSI De vrouw had net een bezoekje gebracht aan De Bloemenhal.

Mannen knippen op parking Carrefour op klaarlichte dag ring van vinger oudere vrouw

Op de parking van de Bloemenhal en grootwarenhuis Carrefour op Walle in Kortrijk is dinsdagmiddag een 58-jarige dame uit Zwevegem door twee daders overvallen. Het duo knipte een dure ring van de vinger van het slachtoffer en ging er daarna vandoor.

Iets voor de middag stapte het slachtoffer na een bezoek aan de bloemenzaak De Bloemenhal naar haar geparkeerde Porsche Cayenne op de parking. Plots stapten twee gemaskerde mannen uit een wagen en grepen de dame vast. Terwijl één dader haar in bedwang hield, knipte de andere een ring van haar vingers. Daarna stapten ze opnieuw in de wagen en gingen ervandoor. “De dame, een vaste klant, had net de winkel verlaten”, vertelt de uitbaatster van De Bloemenhal. “Ik hoorde geroep. Maar nog voor ik buiten was, waren de daders al vertrokken.  Of de overval door onze camera’s gefilmd is, weet ik niet. De beelden zijn enkel in het hoofdkantoor zichtbaar. Ze zijn alleszins doorgestuurd naar de politie. De vrouw was helemaal over haar toeren.” 

Niet voor het eerst

De politie van de zone Vlas deed de eerste vaststellingen, maar wellicht zal het verdere onderzoek door de federale gerechtelijke politie gebeuren. Het is immers niet voor het eerst dat in de Kortrijkse regio dames op klaarlichte dag van hun juwelen worden beroofd. Halfweg juli gebeurde dat ook al in de Oude Leielaan in Menen en in Kortrijk. Op zaterdagavond 2 februari overvielen twee gemaskerde daders een oudere dame aan de garage van haar woning in de Antoon Herbertstraat op de Spoelberg in Kortrijk. Ze waren enkel uit op haar dure verlovingsring van meer dan 50 jaar oud. In alle gevallen rees het vermoeden dat de slachtoffers al enige tijd door de daders waren gevolgd en in de gaten gehouden.

2 De parking van Carrefour en De Bloemenhal.
LSI De parking van Carrefour en De Bloemenhal.

De parking aan de Doorniksewijk is aan een vrij druk kruispunt gelegen. Niettemin was het de voorbije maanden al enkele keren het decor van criminele feiten. De Bloemenhal kreeg al twee keer inbrekers over de vloer, een klant van de naastgelegen Carrefour zag haar handtas en gsm onlangs gestolen toen ze het warenhuis verliet.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer