Een alcoholcontrole brak de automobilist zuur op.
Benny Proot Een alcoholcontrole brak de automobilist zuur op.

Meer dan 2 promille na kermis: maand rijverbod

Een 46-jarige automobilist moet zijn rijbewijs voor één maand inleveren en een boete van 800 euro betalen. Dat besliste de politierechter in Kortrijk.

Op 22 september 2018 zag een politiepatrouille het voertuig van Hans D. over de weg zwalpen. De agenten konden zelfs maar net een aanrijding met de wagen vermijden. D. bleek zo’n 2,2 promille alcohol in het bloed te hebben en stelde zich arrogant tegen de agenten op. Hij moest onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. D. bleek op de terugweg van een avond pintjes drinken op de kermis in Harelbeke. Door de beslissing van de politierechter zal D. nog eens veertien dagen niet mogen autorijden. De installatie van een alcoholslot achtte de politierechter niet nodig omdat hij een blanco strafregister kon voorleggen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer