Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en ex-judoka Gella Vandecaveye hebben de aftrap gegeven op een G-voetbalwedstrijd tussen Marke en Zulte Waregem.
Henk Deleu Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en ex-judoka Gella Vandecaveye hebben de aftrap gegeven op een G-voetbalwedstrijd tussen Marke en Zulte Waregem.

Minister Crevits en ex-judoka Gella Vandecaveye
geven aftrap op G-voetbalwedstrijd

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en ex-judoka Gella Vandecaveye hebben de aftrap gegeven op een G-voetbalwedstrijd tussen Marke en Zulte Waregem. Dave Vanhoutte, de teamverantwoordelijke voor G-voetbal Marke (voor spelers met een beperking, nvdr.) had de beide dames uitgenodigd. “Twee jaar geleden ben ik uitgenodigd geweest op het kabinet van minister Crevits om wat uitleg te geven over G-voetbal”, zegt Dave. “We staan nauw in contact met scholen voor kinderen met een beperking, en daar wilde ze als minister van Onderwijs meer over weten. Veel van de trainers van G-ploegen zijn in het dagelijkse leven immers leerkracht in een school voor kinderen met een beperking. Omdat sporten in teamverband voor kinderen met een beperking ook belangrijk is voor hun ontwikkeling, verwijzen scholen op hun beurt de kinderen graag door naar clubs zoals die van ons. Ik had haar een tijdje geleden uitgenodigd om ter plaatse te komen kijken hoe spelertjes opleven op het veld. Het paste nu dus eindelijk in haar agenda.” Gella wordt sportieve meter van G-voetbal Marke. “Justine De Jonckheere is onze meter, maar nu hebben we nog een sportieve meter ook”, zegt Dave. “We doen graag een beroep op bekende gezichten om onze club wat in de kijker te zetten.” De wedstrijd zelf bleek geen succes voor Marke. Zulte Waregem won met 7 tegen 2. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer