In de dispatching van de politiezone Vlas werden de vluchtende inbrekers gevolgd op de beelden van ANPR-camera’s, met automatische nummerplaatherkenning. Dat bleek cruciaal om hen snel te kunnen vatten.
Hans Verbeke In de dispatching van de politiezone Vlas werden de vluchtende inbrekers gevolgd op de beelden van ANPR-camera’s, met automatische nummerplaatherkenning. Dat bleek cruciaal om hen snel te kunnen vatten.

Na tal van feiten tijdens de jongste weken: politie rijdt inbrekers klem

In Marke heeft de politie donderdagvoormiddag twee inbrekers gevat. Het duo werd op heterdaad betrapt en probeerde nog te vluchten. Maar de politie kon hen klemrijden en arresteren.

“Een patrouille die in buurt was en gericht een oogje in het zeil hield omdat er de jongste tijd wel vaker ingebroken wordt in Marke, kreeg rond tien uur het duo in het vizier”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas. “Dat gebeurde op het moment dat ze een woning wilden binnendringen. De verdachten gingen op de vlucht en het kwam tot een achtervolging.” Aan het Olympiadeplein werden de twee mannen kort nadien al klemgereden en gearresteerd. Ze zijn ter beschikking gesteld van het parket en de onderzoeksrechter. Die laatste heeft 48 uur de tijd om te beslissen of ze worden aangehouden of niet. Er zal onderzocht worden of de opgepakte verdachten ook voor andere feiten in aanmerking komen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer