Cultuurschepen Axel Ronse (N-VA) en medezaakvoerster Catherine Pattyn van Viva Sara Kaffée genieten van koffie met audio.
Henk Deleu Cultuurschepen Axel Ronse (N-VA) en medezaakvoerster Catherine Pattyn van Viva Sara Kaffée genieten van koffie met audio.

Nieuw in Kortrijk: geniet van een verwenkoffie
met audioverhaal

Wie in mei een koffie drinkt in een koffiehuis in Kortrijk, krijgt er gratis een aangrijpend audioverhaal bij, over empathie en zorg. Koffie met audio is een initiatief van Schouwburg Kortrijk, om het cultuurfestival Caring=Sharing van 20 tot 25 mei in de kijker te zetten.

Schouwburg sloeg de handen in elkaar met studenten van RITCS School of Arts in Brussel om het project waar te maken. Zij verzamelden op tal van locaties in Kortrijk mooie verhalen en bundelden die tot een geheel van audioreportages over uiteenlopende onderwerpen. Waar het ene verhaal een gevoelige snaar raakt, brengt het andere een vrolijk akkoord. Een koffie met audio bestellen doe je deze maand zonder meerprijs in Julia’s, Viva Sara Kaffée, Maona, Huis van de Grootjuffrouw, Salon En-Vie, Kaffee Damast, Pand.A en Malmo. “Een fantastische manier om cultuur laagdrempelig tot bij de mensen te brengen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA).

Steengoede voorstellingen

Schouwburg Kortrijk bundelt met het cultuurfestival Sharing=Caring steengoede voorstellingen en installaties die dieper ingaan op menselijkheid en zorg. Gevoelige thema’s krijgen een plaats op het toneel, om er open over te spreken en te mijmeren. Kortrijk wil zo van maandag 20 tot en met zaterdag 25 mei het centrum van de empathie zijn. Kloppend hart is de foyer van de schouwburg op het Schouwburgplein, telkens van 11 tot 18 uur open. Je kan trouwens ook in de foyer terecht voor een koffie met audioverhaal. Caring=Sharing is een project in samenwerking ook met scholen Rhizo en Vives, kunstencentrum BUDA, Vormingplus, museum Texture en hedendaagse beeldende kunst Bubox, met steun bovendien van de Vlaamse overheid. Info: https://www.schouwburgkortrijk.be/programma/themas/24/Caring_is_sharing/

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer