2 Arne Vandendriessche, Patrick Balcaen, Laura Derouf en Wout Maddens openden zatervoormiddag de trouwbeurs.
Henk Deleu Arne Vandendriessche, Patrick Balcaen, Laura Derouf en Wout Maddens openden zatervoormiddag de trouwbeurs.

Ondernemers bundelen krachten met trouwbeurs in schaduw van winkelcentrum K

In de Sionstraat 8, nabij de ingang van winkelcentrum K tussen de Lange Steenstraat en Wijngaardstraat, is een trouwbeurs geopend. Fotografe Marloes Desterbecq uit Heule, Mieke Verhoest van bloemdecoratiespecialist Zonnebloem in Gullegem, Patrick Balcaen van bruidsmodespecialist Chinelle in Kortrijk en juweelontwerpster Laura Derouf van LAURA in de Wijngaardstraat slaan er de handen in elkaar.

De beurs loopt twee maanden en is elke zaterdag open. De locatie in de Sionstraat 8 is niet toevallig gekozen. Het pand vangt de vraag naar pop-upwinkelruimte in Kortrijk op. Het wordt aangeboden door de nv Pandenfonds en Kortrijk Zaait. Het stedelijk initiatief Kortrijk Zaait zet leegstaande panden in de binnenstad om in kansen door die in samenspraak met de eigenaars aan aantrekkelijke huurprijzen bij jonge ondernemers en starters aan te bieden. Ruim 60 procent (41) van de winkelpanden die Kortrijk Zaait ooit aanbood, vonden zo al een vaste nieuwe invulling.

2 De trouwbeurs zit in een pop-up winkelpand in de Sionstraat 8.
Henk Deleu De trouwbeurs zit in een pop-up winkelpand in de Sionstraat 8.

Maximaal drie maanden

Het pop-upwinkelpand in de Sionstraat 8 kan voor één tot maximaal drie maanden gehuurd worden en kan een opstapje kan zijn naar andere Kortrijk Zaait-panden. De maandelijkse huurprijs voor het pop-uppand varieert volgens de periode van 800 tot 1.335 euro. De huidige trouwbeurs werd zaterdag geopend door schepenen Arne Vandendriessche en Wout Maddens van Team Burgemeester. Wie de beurs wil bezoeken, kan dat uitzonderlijk ook vandaag, want 6 januari is een koopzondag.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer